Varför engagerar sig politikerna i flyget?

Svar på debattartikel "Säkerställ flyget mellan Kalmar och Stockholm".

Kalmar län 4 maj 2021 16:03
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en debattartikel i denna tidning skriver politiska företrädare från olika kommuner i Kalmar län att flyget från Kalmar till Stockholm måste säkerställas. 

Vad man kan fråga sig, varför ska kommunstyrelsens ordförande i Hultsfred, Vimmerby, Västervik och även i Högsby och Oskarshamn värna om flygplatsen i Kalmar? Stångådalsbanan passerar Högsby, Hultsfred och Vimmerby kommuner. Det finns förbindelser i Berga från Oskarshamn till Stångådalsbanan. Tjustbanan går mellan Västervik och Linköping med goda förbindelser till Stockholm. Både Stångådalsbanan och Tjustbanan utgår från Linköping, med goda förbindelser både mot Stockholm och söder ut mot Köpenhamn.

Varför jobbar dessa politiker inte för en upprustning av dessa banor i stället för att engagera sig i Kalmar Öland Airport? Om man reser från Vimmerby eller Västervik till Stockholm så är det naturligaste vägen med tåg till Linköping och byte där.
Vidare skriver undertecknarna av artikeln "Kalmar län accepterar inte en försämrad flygkapacitet mellan Kalmar och Stockholm". Accepterar ni försämrad tågkapacitet?

Christer Wilhelmsson, Järnvägsfrämjandet

Ämnen du kan följa
Stångådalsbanan
Mörlunda

Han kämpar för att kunna åka tåg igen

Kisa

Beskedet: Här ska riskfyllda plankorsningar åtgärdas

Kinda kommun

Regionerna om järnvägsförslaget: "Blir såklart oroliga"

Mörlunda

Om pendeltågen: "Det vore bra att börja här"

Kinda kommun

Rasar mot järnvägsförslaget: "Kommer inte att ge oss"

Läs mer!
Vimmerby

Fem år efter flyktingkrisen: Ett nytt liv i Vimmerby