Lagledaren om avslutningen: "Såg lite konstigt ut"

Dackarna tog sin andra raka 49–41-seger mot Västervik och slutade trea i grundserien. Men vissa höjde nog på ögonbrynen i slutet av tisdagens derby, när Västervik plötsligt fick en del strul och problem som gjorde att Dackarna kunde dra ifrån. "Jag vet inte vad jag ska säga om det egentligen", säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Västervik 15 september 2020 21:49

– Det var en händelserik tävling, minst sagt. 

Så sammanfattade Peter Karlsson tisdagkvällens derby som också var den sista omgången av grundserien i elitserien (Bauhaus-ligan). 

Matchen hann knappt starta innan tre förare var inblandade i en krasch som såg väldigt våldsam ut. Dackarnas Oliver Berntzon krokades i av Västerviks Mikkel B Jensen och båda tappade kontrollen. Theo Johansson i Dackarna kom bakom de båda och drogs med i kraschen. 

– Oliver (Bertnzon) och Theo (Johansson) fick sig rejält med stryk i deras första heat och hade ont. Theo kämpade sig igenom hela matchen men Oliver testade och det gick inte. Det gjorde alldeles för ont, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– Förhoppningsvis är det mjukdelsskador på bägge två, vid höftpartiet. 

"PK" var snabbt ute på banan och tittade till sina förare. Johansson hade då redan satt sig upp och lutade sig mot luftstaketet. Berntzon låg däremot kvar.

– Oliver rörde sig inte ur fläcken så jag tänkte "vad fasen håller han på med?". Men han var klar i huvudet och det känns ju alltid bra när det är så. 

Berntzon reste sig och haltade tillbaka till depån. Även om han fick utgå från det heatet så var han tillbaka tre heat senare – och såg till att ta en heatseger. Det blev också han sista bidrag den kvällen. Skadan stoppade honom från vidare körning.

Matchen var sedan jämn – ända fram till de sista, avgörande heaten. Dackarna hade en tvåpoängsledning inför nomineringsheaten, trots att Västervik hade haft en sexpoängsledning efter nio heat. Både i heat 11 och 12 fick en hemmaförare stopp, samt att Sam Masters kört i tejpen och uteslutits i starten av det tolfte heatet. Därmed kunde Dackarna vända på steken och sedan avgöra i de två första nomineringheaten. 

Hur ser du på det som hände i Västerviks lag under avslutningen?

– Jag vet inte vad jag ska säga om det egentligen. Det såg lite konstigt ut men jag har inga mer kommentarer till det, säger Peter Karlsson. 

Annars var det här en match där ingen Dackeförare egentligen stack ut – förutom en. Joel Kling revanscherade sig rejält efter en hittills tuff säsong och plockade 9+2 poäng.

– Det är kul att Joel får till det, framför allt. Sen ser det ut som vanligt, med Frederik (Jakobsen) som kämpar på och även om man är vad vid att han tar lite mer poäng så gör han det bra. Vi sa före matchen att resultatet inte är livsviktigt utan det bästa är om vi kommer igenom helskinnade. Det gjorde vi ju tyvärr inte, säger "PK".

 

För Dackarnas del väntar nu Indianerna i kvartsfinalen.

– Det brukar alltid vara kul att komma till Kumla och där har vi inte kört i år. Vi ser fram emot det. 

Hur blir det med Dudek, Janowski och Przedpelskis medverkan för Dackarna i slutspelet?

– Vi får sätta oss ner och fundera igenom det här scenariot och se hur det blir. Jag har inga vidare kommentarer kring det, avslutar lagledaren.

Västervik Speedway slutar sjua i grundserien och får möta tvåan Rospiggarna. I de övriga kvartsfinalerna möts Lejonen och Piraterna samt Vetlanda och Masarna.

Västervik-Dackarna 41–49

Poängen Västervik:

Mads Hansen 6, Linus Sundström 7, Sam Masters 11, Anton Karlsson 5, Mikkel B Jensen 3, John Lindman 5, Noel Wahlqvist 4.

Poängen Dackarna:

Jacob Thorssell 11, Joel Kling 9, Frederik Jakobsen 9, Hans Andersen 9, Oliver Berntzon 3, Theo Johansson 4, Avon van Dyck 4.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Västervik-Dackarna
Speedway

Andersson svarar på kritiken: "Inte så ovanligt"

Speedway

Kling: "Har väntat på den här dagen i 1,5 år"

Speedway

Här är Berntzons besked efter kraschen

Speedway

Dackarnas stjärna i otäck krasch mot Västervik

Speedway

Klart: Så körs kvartsfinalerna i speedway

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Målkungen är klar: "Viktigt besked"

Sport

Vi svarar på fem aktuella sportfrågor

Folkrace

Succé för de lokala folkraceförarna – tog fyra guld

Fotboll

Ibrahimovic på jakt efter Larssons rekord

Sport

Besviken Özil utanför Premier League-truppen

Visa fler