Bråk i tvättstuga urartade i knivdåd

Ett bråk i en tvättstuga urartade. Nu har en 23-årig man dömts för grov misshandel.

Kinda kommun 17 november 2019 15:55

Händelsen inträffade den 21 mars förra året i en ort i Kinda kommun. En man i 30-årsåldern upptäckte att någon hade tagit hans tvättid i den gemensamma tvättstugan. Detta ledde till en diskussion med en kvinna. 

När mannen senare samma dag återvände till tvättstugan var kvinnans 23-årige pojkvän där. 23-åringen ansåg att mannen hade uttryckt sig olämpligt när han pratade med hans flickvän. 

 

Ett våldsamt bråk uppstod. Mannen i 30-årsåldern såg att 23-åringen "pillade med något i handen" och tryckte därför upp honom mot dörrposten. 23-åringen började då vifta med armarna och utbrast: "Släpp mig annars hugger jag dig."

Mannen lyckades efter ett tag springa från platsen. När han kom in i sin lägenhet upptäckte han att han blödde från ett öppet sår. I detta skede ringde han 112.  Det visade sig att han hade blivit såväl stucken som skuren i skulderbladet. 

Polis ryckte ut till platsen och kunde med hjälp av en hundpatrull hitta 23-åringen och dennes flickvän. Inledningsvis var även kvinnan misstänkt för att ha deltagit i misshandeln, men misstankarna mot henne avskrevs. 23-åringen åtalades dock för grov misshandel. 

 

Under rättegången i Linköpings tingsrätt nekade 23-åringen till brott. Domstolen anser dock att bevisningen är övertygande och konstaterar att 23-åringen hade brottsoffrets blod på sina kläder. 

23-åringen döms för grov misshandel till fängelse i ett år och sex månader. Han ska även betala närmare 37 000 kronor i skadestånd. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Kisa

Två A-traktorer beslagtagna efter manipulation

Kisa

Bröt sig in i bilen - misslyckades med rattlåset

Rimforsa

Villainbrott utanför Rimforsa: "Integritetskränkande"

Kisa

Hotade busschaufför – misstänks för hot mot tjänsteman

Kinda kommun

Rättens fingervisning: Segerstéen (M) sitter kvar

Visa fler