Nymfparakiten Aza är hemma - efter fem dagar på rymmen

Nymfparakiten som i veckan setts flyga runt Vimmerby har nu hittat hem. "Både Aza och jag är jätteglada" menar ägare Nabaz Rafat.

Vimmerby 6 augusti 2020 11:39

I tidsdags kväll fångade familjen Lundberg in en vilsen nymfparakit som försökte ta sig in till deras höns. Efter en efterlysning på sociala medier har sjuårige Aza nu hittat hem till Nabaz Rafat på Palma Pizzeria. Upphittare Sofia Lundberg är lättad över historien fick ett lyckligt slut. 

– Det känns skönt att han kom till rätta och roligt att se hur glad han blev av att se sin vän. 

Aza bor vanligtvis med en treårig nymfparakit som heter Qala. Så när Nabaz Rafat kom för att hämta hem Aza tog han med sig Qala i buren.

 – Jag köpte dem tillsammans och vanligtvis leker de mycket med varandra. Qala har verkligen varit jätteledsen och suttit och skrikigt, berättar han.

– Jag har försökt leka med honom och spela upp videor med sjungande fåglar för honom.  Hade inte Aza kommit tillbaka så hade jag snart behövt köpa en annan fågel för att hålla Qala sällskap. Nu är båda jätteglada igen. 

Aza försvann för nästan fem dagar sedan och har sedan dess flugit omkring i Vimmerby.

– De behöver solljus ibland så då får de sitta i en bur på ute. Den här gången var det någon som öppnade dörren medan jag jobbade. 

När Nabaz upptäckte att ena nymfparakiten var borta började han leta och såg att Aza satt sig i ett av träden utanför kyrkan. I timmar försökte han få honom att komma. Istället flög Aza längre bort och försvann. 

– Jag har varit jätteorolig, han var borta länge. När en vän såg inlägget på facebook och jag fick hämta hem honom så blev jag jätteglad.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Elmström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Genrep för Vimmerby: "Ordentlig värdemätare"

Vimmerby

Vimmerbybolag med skulder begär rekonstruktion

Vimmerby

Fyra miljoner mer till skola och barnomsorg i Vimmerby

Fotboll

Simonsson: "Jag kommer inte spela i derbyt"

Vimmerby

Både ros och ris till statens budgetförslag

Visa fler