Fortsatt skärpta rekommendationer i Kalmar län

De skärpta rekommendationerna i Kalmar län förlängs till och med 30 maj. Det meddelade regionen idag.

Kalmar län 12 maj 2021 09:07

– Tyvärr har vi ännu inte sett någon tydlig nedgång i smittspridningen, därför förlängs nu rekommendationerna till och med 30 maj. De regionala rekommendationerna står i detta sammanhang över Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Rekommendationen från smittskyddsläkaren är att:

* Alla begränsar sina sociala kontakter och inte träffar andra än dem de bor med utöver det som är nödvändigt i skolan eller på arbetsplatsen.

* Inte anordna eller delta i arrangemang eller aktiviteter där människor samlas, till exempel middagar och fester, publik vid idrottsevenemang och firande av högtider.

* Den som arbetar i en verksamhet där utbrott av covid-19 förekommer undviker vistelse i samhället så mycket som möjligt under den tid utbrottet pågår.

* Vuxna inte tränar tillsammans med andra inomhus.

Per-Åke Jarnheimer, som är biträdande smittskyddsläkare, säger så här:

– Att vi tvingas förlänga rekommendationerna kan naturligtvis kännas tufft. Det rör sig dock om en begränsad tid och de kommande två veckorna kan vara helt avgörande för att smittspridningen i vårt län ska avta.

Tidigare gällde de skärpta rekommendationerna till 16 maj. Det datumet har nu alltså flyttats fram två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Förlängda rekommendationer
Vimmerby

Så påverkas ALV av dagens coronabesked: "Ingen oro"

Läs mer!
Vimmerby

Förändringarna som är här för att stanna • Så tänker företagen om tiden efter pandemin • "Den digitala biten har fått en ordentlig skjuts framåt"

Hultsfred

Städföretaget: "Vi har haft mycket att göra" • Lyckad satsning på virusdödande maskin

Vimmerby

Älgarna mumsar vidare i Virum • Nya ägarna positiva till starten: "Vi har haft tid på oss att göra det bra direkt"

Vimmerby

Hoppet inte helt ute för utvisade familjen Berisha • Har överklagat med hjälp av känd advokat • "De har fullt upp med att bara överleva"

Södra Vi

Bra start på säsongen: Snart inleds nya miljonsatsningen • Ska bli linbanor på 500 meter • "Vi har haft ungefär 20 procent mer än förra året."

Visa fler