Så gick det i kvällens omgång – storklubbarna föll

Vimmerby Hockey hade ledningen mot Huddinge, men förlorade med 2–1. Här är en sammanställning av de övriga matcherna i Allettan Södra

Vimmerby 13 januari 2021 21:49

Dalen–Troja/Ljungby 5–2
Kommentar: Succélaget Dalen fortsätter att imponera. Segern mot favorittippade Troja/Ljungby var verkligen ett styrkebesked. En av hjältarna var stjärnan Martin Thörnberg – som gjorde 3–1-målet i den andra perioden. Övriga målskyttar var Adam Hirsch, Nils Gunnarsson, Henrik Neubauer och Karl Smedberg.

Karlskrona–Nybro 1–3
Kommentar: Den nye KHK-tränaren Eric Karlsson har fått en tung start. 2–1-förlusten mot Troja i Allettan-premiären följdes upp av 1–3 hemma mot Nybro. Matej Galbavy och Janne Väyrynen såg till att bortalaget hade en 0–2-ledning inför den tredje perioden. Där reducerade Oskar Svanlund till 1–2, men närmare än så kom aldrig Karlskrona. Med drygt en minut kvar satte Kalle Hult 1–3 i tom bur. Noterbart är att Karlskrona endast har gjort två mål på sina fyra senaste matcher. 

Mariestad–Mörrum 4–2
Kommentar: Mariestad har inlett Allettan förtroendeingivande. De pressade Nybro till straffar i den första omgången – nu blev det seger mot Mörrum. Några minuter in i den andra perioden stod det 3–0 på resultattavlan. Bortalaget reducerade till 3–1 och 4–2, men var aldrig nära poäng. Skottstatistiken slutade 41–21.

Mer hockey: I den södra vårserien tog Kalmar en viktig 5–4-seger mot Tranås. Den förre VH-spelaren Viktor Crus-Rydberg, som gjort många poäng på slutet, stod för 1+1. Borås nyförvärv Niklas Salo, som också har ett förflutet i Vimmerby, fick en smakstart i nya klubben, när han satte 1–0 mot Hanhals. Sedan var det slut på det roliga. Hanhals vände och vann med 6–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Huddinge-Vimmerby Hockey
Ishockey

Svag offensiv insats av VH: "Det måste bli bättre"

Ishockey

BETYGEN: Trion som var bäst när VH förlorade tungt

Ishockey

Huddinges vassa powerplay sänkte Vimmerby Hockey

Ishockey

Nyförvärvet från Kanada får vänta på sin debut

Ishockey

Revanschsuget Huddinge: "Det kan uppfattas som tråkigt"

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Poängkungen Pelle prickade pucken perfekt: "Skön seger"

Ishockey

BETYGEN: De var bäst när VH tog en efterlängtad seger

Ishockey

Vimmerby bröt dystra sviten – vann jämn match mot Visby

Ishockey

Horsky innan matchstart: "Vill spela med glädje"

Ishockey

Succémålvakten ska stoppa VH: "Längtar till Play Off"

Visa fler