Så gör våra bästa lag den närmaste tiden

Fotbollssäsongen har skjutits upp och planen är att sätta igång i sommar istället – om läget med coronaviruset nu blir bättre. Vi kollade läget med några av lagen i trakten för att se hur de tar sig an de kommande veckorna.

Tuna 4 april 2020 19:55

Våra lokala herrlag i kommunen hade planer på att starta en lokal träningsserie men i och med Småland Fotbollförbunds rekommendation att inga matcher ska spelas under april blir det nu inget med den serien heller förrän tidigast i maj. 

På grund av det har några av traktens fotbollslag tagit ett uppehåll från träningar. Gullringens GoIF är ett av dem. De har tagit ett uppehåll på två veckor och kommer börja träna igen veckan efter påsk. Samma sak gäller IFK Tuna.
– Vi tar nog ett uppehåll till efter påsk, förklarar Tuna-tränaren Mattias Gustavsson, som var positivt inställd till en lokal träningsserie:
– Ja, det var en jättebra idé. Synd att den inte går att genomföra nu i april. Jag tycker ändå att SMFF:s beslut och rekommendationer är rätt. Vi får rätta oss in i ledet helt enkelt.

 

Södra Vi IF är däremot ett av lagen som fortfarande kör på. Peter Magnusson, tränare i SVIF, berättade att man kommer att fortsätta träna två gånger i veckan.
– Det var vad grabbarna i laget ville, sa Magnusson.

 

Rimforsa IF:s herrar, som i helgen egentligen skulle haft en träningshelg i Linköping men fick ställa in den, ställer in sina träningar kommande vecka.
– Vi tar inte mer än en vecka i taget och därför har vi bara ställt in träningarna under den här veckan som kommer. Efter det får vi se hur situationen ser ut men grundplanen är att vi ska ut och springa tillsammans tisdagen den 14:e april, säger Rimforsas tränare Erik Svensson.

 

Vimmerby IF:s damer kommer att träna vidare i fortsättningen och för deras del har det inte ens varit aktuellt med ett uppehåll.
– Det är ett gäng ambitiösa tjejer som vill utvecklas och vara bra förberedda när serien väl kommer igång. Så någon tanke på att ställa in träningar har aldrig varit aktuellt. Skulle det komma andra restriktioner som säger att vi inte får fortsätta så får vi kolla på alternativa träningar, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

Detsamma gäller herrarna i VIF, som tränar på anpassat efter direktiven.

 

Frödinge/Brantestads damer kör med frivillig träning.
– Stora delar av truppen vill hålla igång ändå men det blir frivilligt. Herrlaget gör också så. Vi har gått ut på naturgräs på B-planen i Frödinge, förklarar tränaren Robin Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa