Varför kan inte "Barnens stad" satsa på barnen?

"Varför kan inte Vimmerby satsa mer på kreativa miljöer för barn och ungdomar", undrar insändarskribenten, som i första hand noterat att många andra städer har något Vimmerby saknar – en skatepark.

Debatt 9 september 2021 11:58
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under sommaren som gått har vi besökt olika platser i Sverige. I varje stad vi varit i har det faktiskt funnits något som alla barn verkar älska – en skatepark. Det är något som skulle behövas i Vimmerby också.

Föräldrar samlas där tillsammans med barnen, man ser hur barnen lyser upp och att glädjen är stor hos barnen. Barnen får röra på sig, de tränar och bygger upp hela kroppen. Viljan att lära sig har varit stor hos alla, både stora som små. Det finns även barn som vill ha en plats där de kan skaffa vänner med samma intressen, och en skatepark kan vara till hjälp när vi försöker få barnen att fokusera på lite annat än de tekniska saker som finns idag, paddan, tv-spel och så vidare.

 

Vimmerby är känt för att vara "Barnens stad".  Men om man räknar upp de saker som finns för barn och ungdomar att göra i "Barnens stad" så är det inte många. Det pratas mycket om vandalisering och andra saker som sker i denna lilla stad. Är det så lustigt egentligen? Barnen och ungdomarna har ingenting att göra.

Vi har en cykelbana som är relativt ny, ett aktivitetshus som kallas Fabriken, men jag som själv har barn i aktuell ålder för Fabriken vet också att barn upp till 12 år bara får vara där till klockan 16, sedan är bara äldre barn välkomna. Utöver det finns inte så mycket mer.

 

Jag startade en namninsamling på nätet och efter det har jag märkt att intresset är stort, det har kommit många kommentarer där man efterlyser flera kreativa miljöer för barn och ungdomar, och att Vimmerby behöver bli ett bättre ställe för barn att växa upp i, barnen som är vår framtid.

Jag har också blivit uppringd av Vimmerby kommun. Att de talar om för mig vad de gör för barnen i denna stad, till exempel att de ställt ut lådor över delar av Vimmerby med bollar och diverse leksaker, betyder ingenting. Inte heller att "detta har varit på tapeten länge" – det hjälper inte. Kommuner runt om oss planerar och utvecklar sina städer tillsammans med och för sina invånare. Vimmerby, vad är fel?  


Ämnen du kan följa
Lekplatser i Vimmerby
Debatt

Debatt: "Vi välkomnar kommuninvånarnas engagemang"

Vimmerby kommun

Hård kontrast mot grannkommunernas lekplatser • Lekplatsstrategi dröjer • "Svårt att jämföra kommuner då vi har olika förutsättningar"

Insändare

Insändare: Skämmigt utbud av lekplatser i Vimmerby

Vimmerby

Sju år efter första mejlet – nu renoveras lekparken i Tuna: "Jätteroligt att äntligen få lön för mödan"

Tuna

Uppmaningen: Fixa till lekplatsen i Tuna

Visa fler
Läs mer!

Allt fler längtar efter att arbeta med händerna • "Slöjd har blivit hippt igen"

Nicholson om att vara på väg till riksdagen: "Väldigt taggad" • Ska ge sig ut på "lyssningsturné" i länet • Nya namn tar över i kommunen

Så tänker Vimmerbyborna om skärmtid : "Jag har fått problem med nacken för att jag tittat ner på mobilen"

Insändare: "Låt ungarna sälja sina jultidningar själva!" • Insändarskribenten har tröttnat på curlandet

TV: Riksdagspolitikern om besöket på Systembolaget i Vimmerby

Visa fler