"Vi välkomnar kommuninvånarnas engagemang"

Engagemanget från invånarna bekräftar att kommunens planer har en förankring, svarar Ola Gustafsson (KD) och Peter Högberg (S) på kritiken från insändarskribenter som efterlyst bland annat skatepark för Vimmerbys barn och unga.

Debatt 10 september 2021 11:40
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Möjligheten för barn och ungdomar att komma i rörelse kan inte överskattas. Både den fysiska rörelsen och glädjen som spontan lek och idrott kan framkalla har folkhälsofrämjande effekter.

Vi vet att medan en del barn och unga helt kan uppslukas av en bollsport har andra funnit en meningsfull fritidssysselsättning i cykelspåret eller inom en kampsport. Det är därför viktigt med ett brett utbud av aktiviteter för att så många som möjligt ska få känna glädjen i fysisk aktivitet utifrån sina förutsättningar och intressen.

I privat regi byggs padelhallar och i våra fantastiska föreningars regi ordnas såväl organiserad idrott som möjlighet till spontan rörelse för olika åldrar. Från Vimmerby kommuns sida vill vi komplettera det utbudet. Genom att kommunen tillgängliggör bland annat fotbollsplaner, skridskobanor, basketkorgar och gagaboll-rinkar spritt över kommunen finns ännu fler möjligheter till spontanidrott. 

Under sommaren har några skate-ramper satts upp som en del av den satsning på spontanidrott som görs i år. Det är långt ifrån likvärdigt med en skatepark men fungerar som en testballong för att se hur stor intresset är bland ungdomar i vår kommun. Vi välkomnar därför att det från kommuninvånarnas sida finns engagemang och efterfrågan som tar sig uttryck i både namninsamling och insändare och som bekräftar att kommunens planer har en förankring bland invånarna.


Ämnen du kan följa
Lekplatser i Vimmerby
Vimmerby kommun

Hård kontrast mot grannkommunernas lekplatser • Lekplatsstrategi dröjer • "Svårt att jämföra kommuner då vi har olika förutsättningar"

Debatt

Debatt: Varför kan inte "Barnens stad" satsa på barnen?

Insändare

Insändare: Skämmigt utbud av lekplatser i Vimmerby

Vimmerby

Sju år efter första mejlet – nu renoveras lekparken i Tuna: "Jätteroligt att äntligen få lön för mödan"

Tuna

Uppmaningen: Fixa till lekplatsen i Tuna

Visa fler
Läs mer!

Allt fler längtar efter att arbeta med händerna • "Slöjd har blivit hippt igen"

Nicholson om att vara på väg till riksdagen: "Väldigt taggad" • Ska ge sig ut på "lyssningsturné" i länet • Nya namn tar över i kommunen

Så tänker Vimmerbyborna om skärmtid : "Jag har fått problem med nacken för att jag tittat ner på mobilen"

Insändare: "Låt ungarna sälja sina jultidningar själva!" • Insändarskribenten har tröttnat på curlandet

TV: Riksdagspolitikern om besöket på Systembolaget i Vimmerby

Visa fler