VIF:s motståndare lämnade WO – ångrade sig sen

Vimmerby IF:s division 2-match borta mot Motala höll på att sluta med en gratisseger för VIF. Motala lämnade walk over till matchen på fredagsmorgonen. "När förbundet sedan klargjorde att de skulle bli uteslutna i så fall, så ändrade de sig och sa att de kunde spela matchen", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby 25 september 2020 13:24

Motala AIF FK, som krigar i botten av division 2, lämnade walk over till den senaste matchen mot serieledande Kenty och förlorade därmed matchen med 3–0. Inför lördagens match mot Vimmerby IF gjorde de samma sak. 

– Ja, det kom ett mejl till kansliet i morse från Motala att de tyvärr måste lämna WO, säger Mikael Rinaldo, tränare i Vimmerby IF. 

På Östergötlands Fotbollförbunds hemsida står följande angående WO: "Förening som lämnar 2 WO i Div 4 Herrar, Klass 1 eller Division 2 Damer utesluts och nedflyttas en serienivå." 

– När förbundet sedan klargjorde att de (Motala) skulle bli uteslutna i så fall, så ändrade de sig och sa att de kunde spela matchen. Jag pratade med sportchefen där och han sa att det inte är säkert att de får ihop elva spelare till matchen. Han erkände också att de inte hade koll på reglerna, säger Rinaldo. 

Matchen blir därmed av på lördag. Vimmerby IF måste vinna och samtidigt hoppas att jumbon AC Stundenterna tar minst en poäng hemma mot Kenty, som leder serien. 

– Chanserna är väl minimala, men vi tänker köra på och se det som vilken match som helst, menar VIF-tränaren och fortsätter:

– Vi känns jäkligt bra förberedda och Motala kommer få det svårt mot oss. 

 

Moa Nyström (bortrest) är den enda som missar matchen för VIF:s del.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Vimmerby IF Dam
Fotboll

Klart: Tränarfrågan i Vimmerby IF är löst

Fotboll

VIF:s anfallsstjärna ska provträna med konkurrenten

Fotboll

VIF-tränaren om framtiden: "Väldigt trött just nu"

Fotboll

VIF föll mot Kenty: "Hårt straffade för våra misstag"

Fotboll

Bottenlaget stretade emot länge: "Ska till ett mirakel"

Visa fler
Läs mer!
Vimmerby

Hittade pengar i bankomaten - i dag föll domen

Fotboll

Målkungen är klar: "Viktigt besked"

Sport

Vi svarar på fem aktuella sportfrågor

Vimmerby

Avbrottet över: Strömmen tillbaka för de 200

Vimmerby

Inget körkort men desto mer alkohol - nu döms hon

Visa fler