Vilsen parakit försökte ta sig in i hönsgården

Familjen Lundberg i Vimmerby hittade igår en vilsen nymfparakit i trädgården. "Vi hoppas att ägarna kommer att höra av sig"

Vimmerby 5 augusti 2020 13:00

Sofia Lundberg trodde knappt sina ögon när i tisdags kväll fick syn på en nymfparakit i trädgården. Den lilla fågeln klättrade då på gallret till hönshuset. 

–Jag var nere vid mina höns fick se något i ögonvrån. Jag tänkte först det var en kyckling som rymt sedan såg jag att det var en helt annan fågel. Det såg precis ut som att han försökte ta sig in till hönsen. 

Rädd för att någon av grannskapets katter skulle ta parakiten valde hon att försöka fånga in den. 

–Jag tänkte att det inte var lönt att försöka fånga den men jag hämtade skopa med hönsfoder som jag kastade. Först flög han därifrån men landade i det höga gräset och där lyckades jag fånga honom lite kvickt. Jag tror att han kanske var lite trött. 

När hon gick ut på facebook för att försöka hitta ägaren såg hon att fågeln tidigare på dagen hade synts till vid Astrid Lindgrens Värld.

– Det är en bra sträcka mellan vårt hus och ALV. Jag tycker lite synd om honom, man vet ju inte alls hur långt han har flugit. 

Parakiten fick sova över i en bur som Sofia hade stående. Som tur var hade hon lite undulatfoder som hon ibland ger hönorna som godis. 

– Barnen tycker det här är jättespännande. Min dotter satt igår kväll och tyckte att han var hennes nya husdjur. Jag fick säga att det kanske redan finns en husse eller matte någonstans. 

Men trots efterlysningen på sociala medier har hittills ingen gjort sig till känna. 

–Vi får hoppas att ägaren hör av sig och att det inte är så att någon bara släppt ut honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Elmström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

Vimmerbybolag med skulder begär rekonstruktion

Vimmerby

Fyra miljoner mer till skola och barnomsorg i Vimmerby

Fotboll

Simonsson: "Jag kommer inte spela i derbyt"

Vimmerby

Både ros och ris till statens budgetförslag

Vimmerby

Polisen inspekterade trafikläget vid skolor i Vimmerby

Visa fler