Där sprack drömmen om seger i kvalgruppen

Nej, Höreda GIF visade sig vara en för svår motståndare för Södra Vi IF i andra kvalmatchen. De svartvita var fysiskt starkare, hetare och hade en bättre offensiv. 2-0 var klart i underkant. "Vi är missnöjda med prestationen", sa Peter Magnusson direkt efter slutsignalen.

Södra Vi 17 oktober 2020 16:41

Södra Vi borde sett till både spel och chanser vunnit mot Norrahammar i den första kvalmatchen (1–1). Mot Höreda var de inte nära. Höreda var bättre än SVIF på nästan alla punkter. 

Södra Vi var inte alls på hugget, vare sig i ben eller huvuden.

– Vi underpresterar och gör ingen bra match. Höreda är det bättre laget, säger SVIF-tränaren när han traskar av planen på väg mot omklädningsrummet.

Höreda satte tonen omedelbart och efter drygt tio minuter satte Lukas Hjalmarsson 1–0 då han ryckte loss på högerkanten och avslutade säkert. 

Att det inte blev något mer Höredamål innan paus, kan Södra Vi i mångt och mycket tacka innerbacken Martin Brorsson för. Han stod i en klass för sig och gjorde ett par uppoffrande "Hysén-brytningar". 

Tvåan skulle dock komma, i andra halvlek. Efter ett par chanser, volleysköt Viktor Jacobsson från nära håll in 2–0. SVIF ändrade om i strukturen, flyttade upp mer spelare – och lyckades också skapa ett par vassa möjligheter. Både Tarek Bayazid och Adrian Mathiasson var mycket nära att reducera. Men, det här var inte Södra Vi:s dag. 

Höreda vann fullt välförtjänt och har maximala sex poäng så här långt. För Södra Vi är hoppet om gruppseger nu borta. Laget avslutar kvalspelet med bortamatch mot Aneby. 

Bäst i laget var Martin Brorsson, Arvid Karlsson, Pontus Holm och Tarek Bayazid. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Södra Vi IF
Fotboll

Skyttekungens svåra val: "Det är jämnt skägg"

Fotboll

Fotbollsprofilen om sina tankar kring klubbval

Fotboll

Hoppet finns: "Kommer satsa allt på ett kort"

Fotboll

SVIF kryssade i kvalmatchen: "Förtjänade tre poäng"

Fotboll

Tarek har en nyckelroll i kvalet: "Spelar för varandra"

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Uppgifter: Förre VFF-tränaren i samtal med Gullringen

Fotboll

Se vildsvinens framfart på fotbollsplanen

Fotboll

Här är spelarna som förstärker Gullringen

Fotboll

Skulle vila en match i juli – spelade inget mer 2020

Fotboll

Förre VIF-spelaren byter klubb: "Följt honom ett tag"

Visa fler