Förre VIF-spelaren blir assisterande tränare i FBSK

Niklas Gunnarsson har valt att lämna Vimmerby IF. Nästa säsong kommer han istället att vara spelade assisterande tränare för Frödinge/Brantestads herrlag. "Vi ser det som att "Nicke" är hemma i Frödinge", säger Henrik Blomberg, som är med i fotbollsektionen i FBSK.

Vimmerby 20 oktober 2020 15:26

För en vecka sedan kunde Sporten avslöja att Niklas Gunnarsson bestämt sig för att lämna Vimmerby IF efter fyra säsonger. Nu är det klart vad som blir nästa steg för honom. 

Frödinge/Brantestad SK bekräftar att 25-åringen blir spelande assisterande tränare för klubbens herrlag, som håller till i division 6. 

– Vi har haft kontakt med honom efter varje säsong och har diskuterat inom fotbollsektionen om det är läge att ställa frågan till honom där han får mer ansvar. Alla tyckte att det lät som en bra idé och "Nicke" själv tyckte också att det lät intressant, säger FBSK:s Henrik Blomberg. 

Han fortsätter:

– Vi ser det som att "Nicke" är hemma i Frödinge nu. Tanken är att han ska spela samtidigt som han har det här ansvaret som assisterande. 

 

Däremot kommer huvudtränaren Senad Berisha inte att fortsätta, förklarar Blomberg.

– Jobbförhållandena inom familjen har ändrats för honom, vilket gör det svårt. Han har barn och får inte riktigt familjelivet att gå ihop om han ska vara tränare samtidigt. Det är tråkigt både för oss och för honom, men han kommer alltid att vara välkommen tillbaka till föreningen. 

Därmed är FBSK nu ute efter att hitta en ny huvudtränare för herrlaget.

– Så är det. Vi är måna om att hitta någon och jobbar intensivt med det, säger Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa