Betygen: De var bäst i heta derbyt

Det så hett efterlängtade fotbollsderbyt mellan Vimmerby IF och Gullringens GoIF slutade rättvist 1–1. Det var svårt att plocka ut de bästa spelarna i respektive lag. Här är våra val.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-25 22:51

Vimmerby IF

3 stjärnor Ludwig Strömbom: Oj, vad det smällde på hans kant. Duellerna mellan Vimmerbys vänsterback och Gullringens ytter Ted Åström-Åberg gick verkligen inte av för hackor. Hade som hela Vimmerby som lag bekymmer i början, men växte in i det på ett fint sätt ju längre matchen led. 

2 stjärnor Simon Larsson: Förlorade mittfältskampen första halvtimmen, sedan tog VIF och inte minst då Larsson över allt mer. Viker aldrig ner sig och gör alltid sitt jobb för laget. Så även nu. 

1 stjärna Anton Ljungberg: Har gjort en stark debutsäsong i Vimmerby. Mot Gullringen fick han återigen spela mittback och klarade det mycket bra. 

Gullringens GoIF

3 stjärnor Tobias Carlsson: Det var länge sedan som Tobias Carlsson egentligen la målvaktshandskarna på hyllan. Det såg man inte röken av i derbyt, inte heller när han klev in efter paus mot Myresjö i förra omgången. Mot VIF gjorde Tobbe flera starka ingripanden och styrde och ställde sitt lag med bra snack matchen igenom. 

2 stjärnor Ted Åström Åberg: Var högst delaktig i Gullringens tidiga mål och var så där energisk och påkopplad, som gör honom till en mardrömsmotståndare för många. Ted var inblandad i många rykande heta närkamper och visade sin vinnarskalle matchen igenom. 

1 stjärna Ola Lindblom: Det går alltid att lita på trygge Ola Lindblom. Samma sak nu. Läser spelet fantastiskt bra, kommer nästan aldrig i tidsnöd och är så bollsäker. Stark insats av mittbacken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!