Bottenlaget stretade emot länge: "Ska till ett mirakel"

Vimmerby IF gjorde vad de förväntades göra mot bottenlaget Motala AIF och vann planenligt. Men inte helt utan besvär. Nu lever fortfarande hoppet om serieseger, trots att chansen är liten. "Det ska till ett mirakel", sa tränaren Mikael Rinaldo efter 3-0-vinsten.

Här ser ni målskyttarna i 3-0-vinsten mot Motala aAIF; Nathalie Johansson, Malin Blidfors och Svea Backstad.

Här ser ni målskyttarna i 3-0-vinsten mot Motala aAIF; Nathalie Johansson, Malin Blidfors och Svea Backstad.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-26 18:49

Med mirakel syftar Rinaldo på serieledande Kentys söndagsmatch mot jumbon Studenterna. I princip allt talar för Kenty i den matchen. 

– Vi kan bara hoppas, mer kan vi inte göra. 

I vart fall gjorde tabelltvåan Vimmerby IF sitt mot MAIF, som kämpar för sin existens i division två. Det var ett MAIF som i ett tidigare skede lämnade walkover för andra matchen i rad, men som till slut ändrade sitt beslut. 

– Vi hade blivit uteslutna om vi lämnat w.o igen, vilket vi inte kände till för några dagar sedan, säger Kianosh Sharafadin, sportchef i Motala, men som denna dag coachade laget i sjuke tränaren Dragan Zivic frånvaro.

Nu lyckades de ändå få ihop ett lag med tolv spelare till matchen mot Vimmerby. Och de kämpade på riktigt bra. 

– De var mycket bättre än vad jag trodde. Känns konstigt att de inte har tagit så många poäng, sa Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson, som inledde målskyttet med ett tidigt mål som hon skickade in via stolpen direkt på hörna. 

På väg mot ny storseger, trodde nog de flesta som bänkat sig på Arena Ceos. Men så blev det inte alls. Ett periodvis krampaktigt VIF fick inte ordning på spelet i första halvleken. 

– Jag är ändå nöjd med att vi behåller lugnet och försöker spela, säger Vimmerbys tränare Mikael Rinaldo.

Efter paus fick vi se ett vassare hemmalag. 

– Det var frustrerat när vi gick in till halvtid, men sen fick vi bättre fart, säger Nathalie Johansson. 

Anfallaren hade stundtals lekstuga och skapade stora problem för Motalas backlinje. Men trots att hon skapade många chanser, både till sig själv och andra, dröjde det tills det blev utdelning. Och det efter en ny hörna, slagen av Johansson, som letade sig fram till Malin Blidfors. Hennes volley letade sig in i mål och det var förlösande för VIF.

– Det var lite jobbigt innan vi fick in det andra målet. Trots att det i princip var spel mot ett mål så vet man aldrig vad som kan hända, menade Mikael Rinaldo. 

I slutet kom även 3–0 efter ett snyggt skott av Svea Backstad. Segern innebar att det fortfarande finns ett hopp om serieseger, trots att den är liten. Med en match mer spelad är Vimmerby två poäng bakom ledande Kenty. I den sista omgången möts de två lagen. 

– Oavsett hur det ser ut i tabellen inför matchen så vill vi avsluta med seger, sa Rinaldo.

Motalas Kianosh Sharafdin var nöjd med sitt lags insats, trots förlusten. 

– Tjejerna som är här gjorde det bra och vi visade att vi kan spela bra fotboll. När vi vågar och tror på oss själva blir det oftast bra, men vi har haft en tuff säsong. Och nu på slutet har det varit extra tufft med många skador och sjukdomar. Jag hoppas att vi kan hålla oss kvar i serien. 

I Vimmerby utmärkte sig Nathalie Johansson. I övrigt var det en jämn laginsats. Motalas främste var Lisa Pålsson och Emelie Ljungberg. 

Förlösande mål. Här har precis Malin Blidfors gjort 2-0 för Vimmerby mot Motala.
Förlösande mål. Här har precis Malin Blidfors gjort 2-0 för Vimmerby mot Motala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!