Dags att skärpa sexlagstiftningen

Oavsett hur det ser ut på denna marknad av sexköp eller försäljning av denna vara så är den svenska lagstiftningen alltför flat och slapp.

Insändare2020-06-05 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Billiga straff som knappt får några som helst konsekvenser, dessa människor från fattiga länder och även hallickarna som tar hit dem med fagra löften om trygghet med mera borde kanske någon gång förstå att den tryggheten inte finns här på något vis.

Polisen lägger ner enormt arbete på att spåra upp denna marknad som sker dagligen och för det mesta till ingen nytta.

En straffskärpning av både köp och försäljning vore inte så svårt att sätta till omgående, det vill säga omedelbar utvisning till dom som säljer sina tjänster och hårda fängelsestraff till dom som köper tjänsten. Böter är inget straff. Så här i coronatider blir Socialstyrelsens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer att hålla avstånd och tvätta händerna i detta sammanhang nästan en parodi på hur den svenska lagen är uppbyggd.

Vadå eget ansvar? Som sagt, så är det nog hög tid att skärpa till och se över hur vi vill att andra länder ska se på Sverige. Det är inget semesterparadis, så sluta med rekommendationer, gör om och gör rätt.