Felplacerad multiarena i Storebro

Nu har den så kallade multiarenan i centrum, Storebro börjat byggas, en multiarena som är totalt felplacerad, en multiarena som inte kommer att lyfta centrum till ett bättre utseende, snarare tvärtom.

Storebros nya multiarena är felplacerad, anser skribenterna.

Storebros nya multiarena är felplacerad, anser skribenterna.

Foto: Magnus Strömsten

Debatt2020-07-04 07:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det var tal om att centrum skulle fräschas upp så var beskedet välkommet, äntligen tänker man på Storebro och vi trodde i vår enfald att multiarenan skulle byggas vid den befintliga fotbollsplan mittemot Kvillgården men så blev inte fallet. 

Nu har vi varit i kontakt med flertalet Storebrobor och ingen har något positivt att säga om detta bygge. Varför kunde man inte ta in förslag från ortens invånare vad vi ville göra med centrum och hur vi ville fräscha upp området? 

Varför tänkte man inte på att anlägga en liten park med grönområde med fina buskar, blommor och träd runt om samt soffor och bord så man kan sitta och umgås med varandra vilket är bra för integrationen där multiarenan nu byggs? 

En ny lekpark för barnen med nya fräscha redskap står också högt på listan. 

Storebroborna har absolut inget emot en multiarena men inte på den plats den byggs på nu, intill genomfartsvägen vid återvinningsstationen, utan vid den befintliga fotbollsplan, mittemot Kvillgården integrerat med grillplats och bänkar intill Stångån, men det gick tydligen inte och varför har vi ingen aning om. 

När nu inte den platsen var genomförbar med en arena, varför inte en uppfräschning av fotbollsområdet med en minigolfbana, det har vi inte i Storebro och skulle vara ett välkommet inslag. Klubbor skulle man i så fall kunna hyra i affären. Som alltid kör de sitt eget race utan att fråga ortsborna men det är vi så vana vid. 

Vi är i alla fall många som är besvikna över placeringen och utseendet på multiarenan och vi hade definitivt inte räknat med att arenan liknar en rastgård på ett fängelse.