Hoppas mer än ett d skiljer Kinda från Kina

I Kinda försöker man, i skuggan av coronakrisen, i smyg genomföra beslut om införande av vindkraft i Horn/Hycklinge trots att man tidigare lovat ”ingen vindkraft i det området”.

Insändare2020-06-04 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Kina gör man, i skuggan av coronakrisen, slut på de västerländska demokratireglerna i Hong Kong och därmed medborgarnas rättigheter att öppet påverka politiken. Demonstrationerna för ett Hong Kong med egen lagstiftning slås ner och Hong Kongpolitikerna har ingen vetorätt. 

I Kinda hanterar politikerna medborgarna på ett liknande sätt. De svarar inte ens på mailfrågor omkring vilka fördelar vindkraften har. Kindapolitikerna har dock kunskapen om vindkraftens ödeläggande egenskaper och dessutom vetorätt.

Förvånande att det finns så mycket likheter mellan Kinda och Kina när det gäller att tvinga på en befolkning det de inte vill ha. Det är ju bara ett d som skiljer i namnet och det d:et hoppas man betyder demokrati.

I Kinda har man förhoppningsvis dock politiker som efter noggrant övervägande låter förnuftet råda och trycker på vetoknappen.