Nordqvist upp i täten i Texas

Varmare väder gynnade Anna Nordqvist vid LPGA-tävlingen i The Colony. Svenskan gick upp i delad ledning efter en runda på 68 slag.

Anna Nordqvist. Arkivbild.

Anna Nordqvist. Arkivbild.

Foto: Matt Slocum/AP/TT

Golf2020-12-05 04:30

Anna Nordqvist fortsätter sitt fina spel på Old American i The Colony, Texas. Fyra birdies förgyllde andra rundan, och hade det inte varit för en bogey på 18:e hålet hade hon gått upp i ensam ledning.

– Jag hanterade spelet bra, jag är väldigt glad, säger Nordqvist i en videointervju.

Kyligt för Nordqvist

Nordqvist delar ledningen med amerikanskorna Yealimi Noh och Jessica Korda. 19-åriga Noh hade en fin runda på 66 slag, fem under par.

– Bara att ha den här rundan i bagaget får mig att känna mig riktigt nöjd. Det ger mig mycket mer förtroende inför helgen, säger Noh enligt AFP.

Det är kylslaget i The Colony, vilket inte passar Nordqvist. Men fredagen bjöd på varmare väder än torsdagen, och prognosen för helgen ser ännu varmare ut.

– Jag växte upp och spelade under kyliga förhållanden, jag och alla killarna på Torshälla. Vi brukade spela varje lördag och söndag. Men jag har inte gjort det på länge, jag har varit i solen så länge. Min kropp fungerar numera inte så bra i kylan, jag måste bli bättre på hantera den, säger hon och tillägger:

– Jag bor i Arizonas sol, och det finns det en anledning till.

Alla fyra med

Även Madelene Sagström spelar fint. Tre bogeys blev det förvisso, men rundan putsades rejält på slutet.

– Jag spelade stabilt hela dagen, det var en ganska jämn runda. Jag fick en birdie på sjuttonde, säger hon i en intervju efter rundan.

På det avslutande par fyra-hålet vågade hon vara aggressiv, vilket belönades med en eagle.

– Bollen gick bra, lite förbi, och jag bara "skruva tillbaka", och den började göra det. Min caddie Jack sade "gå i", och så försvann den bara (ned i hålet), säger hon.

Rundan slutade på 69 slag, vilket innebär att hon är delad femma. Ett slag sämre ligger Linnea Ström, som gick runt på 70 slag.

Pernilla Lindberg klarade med nöd och näppe cutten, och ligger på delad 70:e plats efter två rundor på 75 slag vardera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om