Nya villakvarter växer upp – dialog om flerfamiljshus

Hittills är tolv tomter sålda och fyra reserverade i nybyggda Nosshultsområdet. Dessutom för kommunen dialog med flera intressenter till de lite större tomterna som är avsedda för någon form av flerbostadshus.

Villor Nosshult

Villor Nosshult

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-05-06 06:00

Det säger mark- och exploateringsingenjör Sandra Lövsjö.

Området i Nosshult består av fem olika områden med lite varierande inriktningar. Hittills har fokus i huvudsak lagts på de 26 villatomterna. Som det ser ut i dag finns det tio kvar.

Utöver det finns områden som är avsedda för boende, vård eller skola, ett område som är för privatbostad men riktad till någon kommersiell aktör samt ett område för centrumbebyggelse, exempelvis handel eller service, det senare är den del där Raggarkåken ligger.

– Det är sista etappen, så den har vi inte aktualiserat ännu, säger Sandra Lövsjö.

Däremot bekräftar hon att det finns intressenter som vill bygga på de andra fastigheterna som bland annat är avsedda för någon typ av flerfamiljsbostäder.

– Det finns intresse och vi har dialog med flera, sen får vi se vad det blir av det, säger hon.

Parallellt förbereder sig kommunen också för att släppa tomterna i nästa område – Nybble som nu exploateras för fullt. Utöver kommunens förskola och vård- och omsorgsboende blir det endast villatomter i det området.

– Det är svårt att få in någon annan bostadsform där.

Det handlar om 18-20 tomter som kan släppas i slutet av året.

– Vi har ansökan om avstyckning hos Lantmäteriet och den handläggningstiden tar flera månader så jag kan tänka mig kvartal fyra i år eller första kvartalet nästa år. 

Karta Nosshult
Karta Nosshult
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!