Stabil seger för Västervik Dam i premiären

Västerviks Damfotboll stod för en helgjuten insats i division 4-premiären borta mot Frödinge/Brantestad B. Det blev seger med 4–0.

Västerviks Damfotboll vann premiären i division 4 med 4–0.

Västerviks Damfotboll vann premiären i division 4 med 4–0.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2020-08-05 21:21

– Det känns ruggigt bra, det var inget snack om saken, säger en nöjd Västerviktränare i Tobias Ring efter matchen.

Han ville se sitt lag spela tålmodigt och följa matchplanen. Och trots att ledningsmålet dröjde nästan en halvtimma behöll man lugnet.

– Vi rullade på bra så kom målet till slut.

Premiärmålskytt: Thea Ring. Hon skulle spela en huvudroll den här kvällen.

Pia Winness Jonsson fyllde på till 2–0 innan pausvilan och Västervik hade bra koll på händelserna under första 45. Ett mönster som skulle bestå under den andra halvan.

– Dom har väl en målchans i andra halvlek som Ellinor Johansson tar bort, berättar Tobias Ring.

Thea Ring är ett av Västerviks nyförvärv till den här säsongen. Hon visade direkt i premiären att hon kommer att bli en offensiv kraft att räkna med. I premiärens andra halvlek fyllde hon på med ytterligare två kassar och stod alltså för ett hat-trick direkt.

– Hon gjorde en bra match och gör man tre mål ska man ha ett extra plus men hela laget gjorde en bra match, ingen föll ur ramen, säger Tobias Ring.

Som ser just bredden i laget som ett vapen man kommer ha nytta av över tid.

– Vi har nästan två startelvor som är nästan lika bra. Idag gick vi runt på 16 spelare och vann bekvämt, vi kunde ha gjort fler mål också.

Nästa match för Västerviks Damfotboll är mot – Västervik Damfotboll. Ja, du läste rätt. Klubben har två lag registrerade i serien och på måndag ställs de mot varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!