Bilträffarna borde inte tillåtas

De planerade, lagliga, bilträffarna i Vimmerby borde inte tillåtas, menar den kritiska insändarskribenten som undrar hur det är ställt med den ömsesidiga respekten.

"Vi, som ständigt får vår nattsömn förstörd– inte bara här utan även de som bor intill Ishallsparkeringen – vart ska vi ta vägen?" undrar "Irriterad Vimmerbybo", som inte tycker att bilträffarna borde tillåtas.

"Vi, som ständigt får vår nattsömn förstörd– inte bara här utan även de som bor intill Ishallsparkeringen – vart ska vi ta vägen?" undrar "Irriterad Vimmerbybo", som inte tycker att bilträffarna borde tillåtas.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2021-07-12 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi här i Älåkra läser med om att föreningen ”Scumball” har fått tillåtelse att anordna så kallade bilträffar på Dollarstores parkering.

Helt ofattbart: Nummer ett att Dollarstore tillåter detta, nummer två att kommunen tycker det är okej, nummer tre – kostnad 50 000 kronor. 

Här läser vi att arrangören anser att ”polisen är fyrkantig i sitt tänkande". Poliser arbetar med och lag och ordning, dessa lagar gäller för alla. Polisen är en tillgång och inte belastning. Här pratas om respekt. Borde inte respekten gälla åt båda håll? Under tre nätter har vi, än en gång, fått byta sovrum för att åtminstone kunna sova lite. Respekt? 

Klockan 03.30 var det förgasarsmällare med mera, förmodligen vid återvinningen vid Vimmerbyparken och på Älåkragatan... Respekt? Nu ska det anordnas bilträffar med många, många, många deltagare. Ljudtävling? Donuts? De ska ha en tävling med högst ljudvolym. Man får beakta att 130 decibel är nivån på jetplan och här är det betydligt högre. Detta innebär att boende ganska långt därifrån kommer störas av detta. Återigen respekt? 

Under ett antal kvällar och nätter får vi som bor i närheten fly våra hus och hem, likaså de boende på Ronja med flera. Vi, som ständigt får vår nattsömn förstörd– inte bara här utan även de som bor intill Ishallsparkeringen – vart ska vi ta vägen? Har gäster här ibland, som inte heller får sova. Lyssna på oss! Detta är ett stort problem och borde naturligtvis inte tillåtas.