Vi är många som vill veta vem som vaccinerat sig

Vimmerby 28 april 2021 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I insändaren "En vaccinations-pin på rockslaget?" ställs frågan om de som är ovaccinerade kan komma att ”begränsas i sin rörelsefrihet och hänvisas till vissa områden, som man gjorde med de spetälska.”

Frågan har en kränkt underton och har väckts hos insändarskribenten efter att hennes hantverkare sagt att han inte vill arbeta hos henne, så länge hon inte vaccinerar sig. Vi är nog många, som i likhet med den försiktiga hantverkaren, kommer att vilja veta om människor vi ska vara nära under den pågående pandemin har tagit sprutan, eller ej. Vaccinet är till för att skydda oss själva och andra mot svår sjukdom och död. Kanske får de som nobbar det kollektiva ansvarstagandet vänja sig vid att deras beslut i vissa fall kan komma att begränsa vad de får tillträde till. Eller ska det räcka med att säga att man tagit sin d-vitamindos?

Det står var och en fritt att neka vaccin, men det står också var och en fritt att välja bort närkontakt med de som inte vaccinerar sig. Man blir också lite nyfiken på slutklämmen i insändaren: "vi kan göra ett bättre val". Vad, just nu?

"Väntar på vaccin"

Ämnen du kan följa
Vaccindebatt
Insändare

Insändare: Hur kan man ens vägra vaccinera sig?

Insändare

Insändare: En vaccinations-pin på rockslaget?

Läs mer!
Vimmerby

Så många Vimmerbybor har vaccinerats

Insändare

Insändare: Hur kan man ens vägra vaccinera sig?