Vi ömkar våra barn och barnbarn

9 maj 2019 04:00

Svar på Johan Sievers krönika ”Därför avskyr de Greta Thunberg” den 3 maj.

Johan Sievers har lyckats få in enastående mycket dravel och felaktigheter på litet utrymme. Det är ingen som avskyr en flickunge på 16 år, men fenomenet att hon ses som en kunskapsväckare är bedrövligt. Det är nog bara i det religiöst domedagstänkande Sverige detta kunnat ske.

Det är verkligen inte ­intellektuell slapphet utan tvärtom genom att studera klimatvetenskapliga färska forskningsrapporter från såväl Sverige som utlandet som man kommer fram till att själva grunden för klimatoron är obefogad.

Genom den ensidiga indoktrinering som vi översköljs med av SVT och övrig media där verkliga klimatexperter som Lennart Bengtsson, Nils-Axel Mörner, Peter Stilbs och Lars Bern aldrig tillåts komma till tals utan man nöjer sig med ”klimatexperten” agronomen Johan Rockström samt diverse kulturpersoner blir svenskarna förda bakom ljuset. Som följd därav går många ungdomar och bär på en skadlig klimatångest och pengar satsas i kommuner på helt onödiga skyddsåtgärder mot exempelvis aldrig kommande havsnivåhöjningar.

Nog bör en vetenskapsjournalist som Johan Sievers kunna sätta sig in i vad som rör sig på klimatområdet utanför Sverige, hur ett flertal norska, engelska, amerikanska verkliga vetenskapsmän till exempel sågar Al Gores klimathotshysteri och andra domedagsprofetior.

Nog bör han också inse att talet om konsensus bland forskarna och det eviga tjatet om 97 procents total enighet är statistisk lögn.

Observerade sanningar är

- att temperaturen i hav som land ökat med 1 grad sedan mitten av 1800-talet

- att havsnivån ökat cirka 2 mm om året (gäller ej Sverige på grund av landhöjning)

- att öknar liksom även stormar och extremväder minskat

- att det är avsevärd skillnad på väder och klimat.

- att solens växlingar på grund av avstånd och solfläckar betyder mer än koldioxid.

Koldioxid är en livsnödvändig gas, utan växternas kolassimilation funnes ingen av oss. Som tur är ökar halten och inte tvärtom så att skördar och skogar nu växer ännu mera. Det finns heller inga klara bevis hur koldioxidhalt och värme är beroende av varandra. 1900-talets första hälft hade samma temperaturökning som vi haft på senare år medan koldioxidhalten var oförändrad.

Människan har gripits av ett storhetsvansinne om man tror att vi kan ändra och skapa klimatet. Naturen är stor och människan liten, effekten i ett kärnkraftverk är en bråkdel av ett vanligt lågtrycks. För att forsla fram 20 mm regn på ett 50 hektar stort område krävs ett fartyg på 10 000 ton.

Vi gamla gubbar känner oss inte hotade av en debatt som grundar sig på lögner, men vi ömkar våra barn och barnbarn som ska lida av klimatångest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bruno Tjärvar Loftahammar