Mer grus till folket

9 februari 2019 04:00

Det är inte bara snöröjare och villaägare som har svårigheter att ta sig fram genom snöhögarna. Jag arbetar ständigt natt som tidningsbud och vill gärna se mer förståelse för svårigheterna med utdelningen.

Jag körde ut söndagstidningar den gångna helgen när det snöade mycket och kämpade på allt jag kunde för att alla abonnenter skulle få sin tidning och jag klarade det med två timmars försening. Just nu den här veckan är isen på vägar och trottoarer det stora problemet. Jag var nära att ge upp inatt; läs natten till torsdag, därför att isen låg tjock över trottoarerna och jag efterlyser därför att fastighetsägarna sandar mer än bara garageuppfarten.

Jag kör bil och normalt sett kan jag köra intill lådan med bilen. Det har inte fungerat på flera veckor på grund av snövallar och oplogade trottoarer. Utdelningen tar längre tid därför att jag måste kliva ur bilen och halka mig fram till postlådan mer än 50 gånger på min runda.

I första hand vill jag se mer sand. Annars kan det hända olyckor med mig som det gjorde förra året med skador som följd.

Anders Johansson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!