Några tankar från en humanist

24 augusti 2019 04:00

Om man är gammal och handikappad, ska man då ge sin röst till KD? Kristdemokraterna berättar ju vackra sagor om allt de vill göra för de gamla och funktionsnedsatta. Det låter så bra och så röstar man på KD.

Men hur är det i den grå verkligheten? Som det gamla uttrycket lyder: Mycket prat och lite verkstad. Vad blir resultatet av de många rösterna på KD? Jo ett stort antal personer kan komma in i riksdagen och få feta riksdagsmannalöner. Så det lönar sig att rösta på KD (för dem ja!).

Själv har jag tillbringat de senaste fyra somrarna i rullstol Jag har inte kunnat delta i olika intressanta aktiviteter. Intellektuell stimulans är viktigt. På sommaren vill man ju komma ut och njuta av naturen och kanske få möjlighet till en fika med våfflor i ett sommarcafé. Det skulle jag ha kunnat göra om jag hade förunnats en eldriven rullstol. Men där sätter terapeuter, arbets- och fysiodito, stopp. Dom använder fina ord. Älskningsordet är kognitivt. En arbetsterapeut betraktar mig som ej kognitivt funktionsduglig. Man vill helst se mig instängd i en lägenhet så att jag inte kommer ut på gatan. Det kan ju vara farligt. Jag kanske kör på dom. Oj då!!! Jag har körkort och har i mitt liv kört bil i såväl Wien som München och Hamburg och Berlin. Men i lilla Hultsfred kan jag inte ens köra rullstol.

Ett annat viktigt ord är leg. Alla människor ska nu vara legitimerade oavsett kunskaper. Alla lärare kan nu sätta ett leg framför titeln. Även alla arbetsterapeuter. När jag var ung såg man nästan med andakt på ordet leg framför ordet läkare. Nu är det inte längre ett statusord.

För övrigt tycker jag att alla i hemtjänsten bör kalla sig leg vårdterapeut. Dom är mycket duktiga dom som jobbar där. De bör hedras! Höj statusen!

Ja det var några tankar som kommer från en dum humanist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alf Permestig