Respektlöst i magsjuketider

17 januari 2019 04:00

Jag vill ge det största ris som finns till alla föräldrar som lämnar sina magsjuka barn för tidigt till dagis och även lämnar barnen när de själva eller syskon är magsjuka. Så respektlöst! Hur tänker ni där?

Det är 72 timmar från sista symtom det är okej att lämna. Börjas det om att kräkas/ha diarré ja då får man börja räkna om 72 timmar. Så enkelt är det.

Det är inte undra på att magsjukor bara går runt runt...för oss har det varit så i en månads tid nu! Vi, och även många fler, har ordnat barnvakt på annat håll trots att vi jobbar heltid och betalar för våran plats.

Sluta nu att bara tänka på er själva och vara så egocentriska.

Tänk er in i en annan familj som kanske har en nyfödd bebis hemma eller en familj med ett syskon som har diabetes, de kan få tillbringa flera dagar på sjukhus av en ”liten” magsjuka. Inte okej någonstans!

Eller som i vårt fall ha en nära anhörig med cancer som får cellgifter, där försvinner allt immunförsvar. Tänk om det var DIN nära anhörig som var sjuk och du fick inte träffa denne på grund av dessa ”magsjukelappar” på dagis denna period för du vill inte vara den personen som smittar den anhörige med magsjuka.

Tänk på det nästa gång när DU har för avsikt att ”fuska” – att det var din anhörig.

Om ALLA är hemma i familjen dessa 72 timmar och är jättenoga med handhygien, byter kläder med mera så skulle det inte finnas så mycket magsjukor och vi skulle få träffa vår älskade anhörig även denna period. Jag vill inget hellre än att få träffa honom men vi vågar/får inte på grund av denna magsjukesmitta.

Och tänk på fröknarna! Tänk om det var DU som var fröken, som måste ta hand om detta ”smittade” barn fastän du vet att övriga i familjen är magsjuka... usch!!!!

Så snälla börja tänk nu. Tänk inte bara på er själva det är ju även ni som kommer få vabba var och varannan vecka för magsjuka...det kan inte finnas någon som tycket det är roligt! Om alla respekterar dessa enkla regler kommer vi förhoppningsvis ha en frisk period! Och alla vågar lämna sina barn utan att vara rädda för smittan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
En arg kräkfobifamilj i Rimforsa