Speedway vs ishockey

17 maj 2019 04:00

Det har minst sagt stormat kring Västerviks Hockeylag (VIK) och hur Västerviks kommun har hanterat ansökningar om ekonomiskt stöd, så kallat marknadsföringsbidrag, från klubben. Det har talats om jäv för en av beslutsfattarna och även att det förekommer korruption mellan klubben, kommunen och vissa sponsorer. Men vi har ju faktiskt fler klubbar som bedriver sport här i Västervik och som också får del av den kommunala kakan.

Jag tänker inte, i den här artikeln, ge mig in i ovanstående diskussion utan vill i stället peka på ett helt nytt sätt att spegla och visa hur man kan stödja sporten här i Västervik. Den 14 maj i år var det premiär för direktsänd speedway genom Västerviks-Tidningen. Man visade matchen Rospiggarna från Hallstavik som mötte Västervik Speedway. Västervik vann med hela 53–37 på bortaovalen. Sändningen var av bra kvalitet och med bra kommentator. Grafiken som visade lagens uppställningar inför start och resultatmässigt var perfekt.

Så ett stort tack till VT som bjöd sina prenumeranter på en härlig kväll framför tv:n! Ett lovvärt inslag som förhoppningsvis kommer att fortsätta. Hoppas även att VT:s initiativ kommer att locka många nya fans till Västerviks Speedway när de kör på hemmaplan!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jan-Gunnar Johansson