14 års lång väntan är på god väg att vara över

De är precis där de vill vara. Dackarna har ett utmärkt utgångsläge att få fira det efterlängtade SM-guldet. Okej, att Thorssell helst hade velat vinna med 25 poäng i går, men, men...16 pinnar duger gott – och mer därtill. För inte ska väl Smederna vända på det här?

Foto: Montage/TT

Speedway2021-10-06 13:36
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snart är det dags. 

Vi tar de 25 milen upp till Eskilstuna, via Linköping och Katrineholm. Som vanligt. 

Jag ska inte säga att jag åker den särskilt frekvent, men det har blivit några resor dit genom åren. Inte minst då tack vare speedwayen. 

De flesta gångerna har det inte gått som det tänkt för vårt lokala hopp i speedwaytoppen. Smederna har på något sätt hittat vägar att klå Dackarna när det vankats slutspel – och finaler. 

Som ni vet möttes de om mästerskapspokalen både 2018 och 2019. Då med Eskilstunagänget som vinnare, efter imponerande insatser. 

Men nu. Men nu...

Med gårdagskvällen i färskt minne och den ruggiga avslutning Teurnbergs mannar bjöd på i första finalen är det verkligen läge för trendbrott. 

Inte ska väl det här stjärnspäckade Dackelaget tappa det här?

Vi kan dra på oss all världens hängslen och livremmar och peka på Smedernas styrka när det hettar till och allt ska avgöras. 

Icke den här gången. När jag pratade med Jacob Thorssell och Mikael Teurnberg efter matchen igår så sa de precis som jag väntat mig: 

• "Inget är klart."

• "Starten på finalreturen är viktig."

• "Det är 15 heat kvar och vi kan absolut inte slappna av. Smederna kan göra exakt samma sak som vi gjorde ikväll".

Bang, bang, bang. Ni hör. Här tas inget för givet – med all rätt. 

Om vi ändå ska tippa procentuell vinnarchans för Dackarna, så...ja, låt säga 93 procent. 

Blir det guldfirande i Eskilstuna och Målilla i afton så känns det verkligen som att klubben jobbat sig till den här framgången. Dackarna har varit nära flera gånger om. Nu ska det ske. 

Är det tänkt. 

Det blir roligt att se alla ivriga dackefans som är på plats på Motorstadion i Eskilstuna om ett par timmar. Det lär bli en höjdarkväll.

En guldkväll.

Jo, vi säger så.