"Det var som att livet fixade det åt mig"

Fnyrfall ligger underskönt mitt ute på landet med hagar och skogar. Men hur hamnade Catharina Johansson Ek just här?

Catharina Johansson Ek älskar att bo i Fnyrfall. "Jag är naturnörd" säger hon.

Catharina Johansson Ek älskar att bo i Fnyrfall. "Jag är naturnörd" säger hon.

Foto: Henrik Nestor

Vimmerby2020-08-02 12:00

Inflyttad

Catharina Johansson Ek är född och uppvuxen på en gård i Södermanland, norr om Nyköping. 

– Morfar visade hur man kittar fönster, jag tror det var då jag lärde mig älska renovering och byggnadsvård, berättar hon.

På 80-talet flyttade Catharina till Linköping för att läsa kvinnohistoria, hon träffade Erik och tillsammans fick de en dotter. Erik hyrde ett sommarhus söder om Vimmerby, i Fnyrfall.

– Ingen aning om varför det heter Fnyrfall! Jag kontaktade ortnamnsarkivet men de visste inte heller.

Tiden gick, de släppte sommarhuset, separerade, och Catharina flyttade och hamnade efter en tid på Gotland. Men så drabbades hon av cancer, och då vården hon behövde inte fanns på ön blev hon tvungen att återvända till fastlandet. 

Catharina Johansson Ek sökte sig till dottern i Vimmerbytrakten, och när det stod klart att hon besegrat cancern och skulle överleva började hon leta efter ett orört hus där hon kunde ha sina hästar. Så plötsligt fick hon reda på att samma hus som familjen tillbringat somrarna i för många år sedan var till salu.

– Det var som att livet fixade det åt mig, jag hade inte kunnat tänka ut det själv. Huset hade stått öde länge och behövde mycket kärlek så då kom renoveringsintresset väl till pass. Jag älskar det här stället! Naturen intill, kattugglorna som pratar med varandra på kvällen, att jag kan ha hästarna här. Och såklart, närheten till dottern och vänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!