Förlust i förlängningen för VH: "Slarvar för mycket"

Det började bra. Men ju längre matchen gick desto mer tappade Vimmerby Hockey. Till slut kunde Grums avgöra till 4–3 i förlängning. "Grabbarna var besvikna nu efter matchen", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey föll efter förlängning mot Grums IK.

Vimmerby Hockey föll efter förlängning mot Grums IK.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-09-18 22:10

Vimmerby Hockey är inne i slutfasen av försäsongen och spelade sin näst sista träningsmatch under fredagskvällen när Grums IK gästade. 

Det såg också riktigt bra ut för VH i början av matchen, när Mathias Wigley först smällde in 1–0 och Erik Backman sedan fyllde på med 2–0 i krysset. Men sedan var det som att gästerna från Värmland satte in en ny växel. Reduceringen kom i slutet på den första perioden och i den andra perioden hittade man även en kvittering. Kort därefter prickade man in ledningsmålet och fullbordade vändningen. 

– De satte mer press på oss och blev mer desperata samt att de spelade lite småfult. Det blir en helt annan hockeymatch. Sen får de 2–1 från ingenting egentligen. Vi hade kunnat göra 3–0 och stängt matchen istället, säger Phil Horsky, tränare i VH när vi träffar honom utanför ishallen i Vimmerby.

Den ledningen höll inte i sig länge. Bara några sekunder efter Grums ledningsmål hittade Wigley återigen rätt och pangade in sitt andra mål. 3–3 stod sig sedan hela vägen och lagen fick göra upp om segern i förlängning och spel tre mot tre. Där var Grums hetast och avgjorde efter drygt två minuter. 

– Det var en stundtals bra match. Det var lite upp och ner men vi var raka mot kassen och hungriga. Sen slarvar vi lite för mycket med pucken. Vi tänkte lite för mycket anfall utan att spela klart situationen. Vi är lite för hungriga, säger Horsky.

Kan du se något positivt i att ni är för hungriga, istället för tvärtom?

– Ja, så är det. Jag tar hellre det än att vi inte är hungriga. Grabbarna var besvikna nu efter matchen och det känns bra att de har den attityden. 

Han passade även på att berömma motståndarna, som spelade med mycket fart och fläkt.

– Vi möter ett bra hockeylag. De sätter mycket press och åker mycket skridskor, vilket gör det svårt för oss.

En spelare som inte fanns med i VH mot Grums var förra veckans provspelare Victor Östling. Det är ännu inte bestämt om han kommer att bli en del av VH-truppen den här säsongen.

– Det finns inget nytt kring honom, säger Horsky.

Men ni är fortfarande intresserade av honom?

– Ja, men vi kan inte vänta hur länge som helst. 

Hur länge kan ni vänta?

– Antingen vill han eller så vill han inte. Vi står inte och faller med honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!