Full fart på helgens padelturnering: "Det var kanon"

61 matcher av padel avverkades i Vimmerbys första par-turnering i padel under lördagen. "Jag är jättejättenöjd, det gick smärtfritt."

Johan Nilsson och Johan Carlsson vann turneringens A-klass.

Johan Nilsson och Johan Carlsson vann turneringens A-klass.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2020-09-20 17:10

Det säger Johan Carlsson, arrangören bakom JMC Open som spelades i helgen. 

64 deltagare i 32 par gjorde upp i turneringen som hade tre klasser; två för herrar och en för damer. Det vinnande paret i varje klass fick äran att dela ut 4000 kronor i prispengar i välgörenhet till antingen Rädda Barnen, Barncancerfonden eller BRIS. 

– Vi har inte haft någon partävling i padel i Vimmerby och när jag bestämde att jag skulle köra en så blev välgörenhet ett ganska enkelt val. Jag är inte ute efter att tjäna pengar utan det är en rolig grej, säger han.

Johan Nilsson och Johan Carlsson tog hem segern i A-klassen. I C/D-klassen vann Belmin Begovic och Jens Virtanen. Alva Samuelsson och Ester Westerling vann damklassen. 

undefined
Alva Samuelsson och Ester Westerling vann damklassen.

Matchschemat pågick från klockan åtta på morgonen till 22 på kvällen. Intresset att delta var stort.

– Det tog fyra dagar att få det fullt, jag var ganska säker på att det skulle bli fullt, men trodde inte det skulle gå på fyra dagar, säger Carlsson. 

Han är nöjd med hur dagen förlöpte.

– Jag har inget överhuvudtaget som jag tänker att jag borde ändra på utan allt flöt på hur bra som helst. Det var kanon. Alla deltagare och allt runtomkring funkade hur bra som helst, det var en grym dag. 

Planer finns redan på att arrangera turneringen igen.

– Det är nog tanken att JMC Open ska bli återkommande. Vi ska försöka ha det varje år i september, det är målet. Sen om det blir av får vi se, men det är målet, säger Carlsson. 

Belmin Begovic och Jens Virtanen vann herrklassen C/D.
Belmin Begovic och Jens Virtanen vann herrklassen C/D.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!