Här är laget som fick mitt hjärta att slå extra hårt

Med en flödande energi och med en offensiv av sällan skådat slag fick de mitt hjärta att slå hårt. Italia? Jo, okej, men framför allt ett annat lag. Ett lag från trakten...

Giorgio Chiellini fick välförtjänt lyfta EM-pokalen för Italien, Oskar Stejdahls OAIK är på väg mot nåt stort och Fredrik Lindgren är favorit inför SM-finalen i speedway.

Giorgio Chiellini fick välförtjänt lyfta EM-pokalen för Italien, Oskar Stejdahls OAIK är på väg mot nåt stort och Fredrik Lindgren är favorit inför SM-finalen i speedway.

Foto: Bildbyrån

Krönika2021-07-12 18:55
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Låt oss börja i Målilla. På Skrotfrag Arena. 

Vädret var strålande. Världsstjärnor på plats. Allt var upplagt för speedwayfest.

Det blev det också, tyvärr var det inte så många som jag förväntat mig som såg Dackarnas kross och fina körning live mot Indianerna. Det var stundtals uppvisning och underhållning av bästa märke. Doyle, Wow. Janowski, Magnifico. Thorssell, Jensen och Becker, Tipp-topp.

Vet inte om det var grillen, barhänget, strandmyset eller något annat som höll den stora åskådarmassan borta från arenan den här ljuvliga kvällen. Något var det uppenbarligen. I vilket fall gick de miste om en riktig godbit. 

Dackarna har ett lag för guldstriden i höst. Därmed Basta! (Italienska). 

Kan de bara hitta en förare på plats 6 och 7 som norpar några poäng så kan de gå hela vägen.

Kanske är talangen Sammy van Dyck just den föraren. 15-åringen är superintressant.

På tisdagskvällen är Målilla värd för ett nytt stort arrangemang. SM-finalen är också en liten försmak till GP-tävlingen i augusti. 

Hemmaföraren Jacob Thorssell är dubbel regerande mästare. Men en tredje titel...? Nja, det blir nog för tufft när Fredrik Lindgren är en av de andra 15 förarna. Mitt tips: 1) Lindgren, 2) Jacob Thorssell, 3) Kim Nilsson. 

EM är över. 

Italien vann mitt hjärta direkt i öppningsmatchen och "Gli Azzurri" behöll det i sitt grepp under hela turneringen. Det här var något helt annat än det ofta tillknäppta, defensivt inriktade Italien vi sett så många gånger tidigare. 

Nu fick vi se ett sprudlande, fartfyllt Italien med en enorm tro på sin offensiv. Insigne, Chiesa, Immobile, Bellotti, Berardi och Spinnazola for fram som mullrande laviner, omöjliga att stoppa. Med en övertygelse så stark. Och längst bak fanns tryggheten med Donnarumma, Chiellini och Bonucci.

Överlag var det till stora delar ett fantastiskt EM. Ett EM som jag kommer minnas med stor glädje – trots VAR.  

I lördags såg jag något annat som värmde mitt fotbollshjärta. Jag var nyfiken på Mariannelundsgrabben Oskar Stejdahl och hans Oskarshamns AIK. 

De tog emot Assyriska från Jönköping och spelade ut dem fullständigt. 6–2 kunde ha varit 12–2. Serieledarna i division ett södra imponerande något alldeles oerhört. "Det är roligt att spela sån här offensiv fotboll. Fortsätter vi så här kan vi gå långt", sa Stejdahl efteråt. 

Därom är vi rörande överens. 

Krönikören är imponerad av Dackarna, Italien och Oskarshamns AIK.
Krönikören är imponerad av Dackarna, Italien och Oskarshamns AIK.