Här är veckans Heta & Kalla-lista

Uppflyttning till Premier League, endurotriumf i Skövde och mycket annat smått och gott. Här är Heta & Kalla-listan.

WBA toppar Heta & Kalla-listan.

WBA toppar Heta & Kalla-listan.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-07-27 11:19

GLÖDHETT

Tillbaka på gräddhyllan

Jag vet inte hur det är med er, ni håller nästan garanterat inte med, men för mig är det här toppen på listan: West Bromwich Albions uppflyttning till Premier League. Jag har ändå varit supporter till WBA sedan mellanstadiet, precis som med Londonklubben Tottenham. Jag följde den vanvettiga dramatiken i Tv-soffan. Jag växlade konstant kanal mellan matcherna WBA och Queens Park Rangers – och den mellan Pontus Janssons Brentford mot Barnsley. Till slut gick det vägen. Det räckte med en pinne för att säkra avancemang till finrummet. Brentford fick mycket överraskande däng av ett välspelande Barnsley. 

HETT

Motorframgångarna

Filip Bengtsson kan verkligen köra motorcykel. Inte nog med att Vimmerbyföraren är flerfaldig svensk mästare i motocross och även regerande champion i klassiska Gotland Grand National – i helgen vann han dessutom en deltävling i SM i enduro. Snart ger han sig kanske i kast och utmanar toppförarna i speedway och roadracing också. I ämnet hett plockar jag naturligtvis även med Dackeframgångarna i SM i speedway i torsdags. Guld: Jacob Thorssell. Silver: Oliver Berntzon. 

VARMT

Arenalyftet

Tänk vad man kan åstadkomma med starka ideella krafter, ett knippe snillrika idéer och hårt jobb. Storebro IF har lyckats skapa en idrottsanläggning de minst sagt kan vara stolta över. Varje gång jag varit där och spelat padel på utebanan, så har det varit liv och rörelse runt omkring. Vissa har varit på konsgräsplanen och andra har lyft vikter på det fina utegymmet. Fler aktiviteteter är tydligen på gång för att lyfta anläggningen till ännu högre nivåer. Bruksvallen idag är så mycket mer än bara en fotbollsarena. Det har blivit en samlingsplats för så många fler än bara för fotbollsälskarna. 

LJUMMET

Inte distinkt

På tal om padel. "Det där borde passa mig bra, tänkte jag". Men, nja. Ibland går det hyfsat, ibland gör jag hårresande misstag som gör mig fly förbaskad på mig själv. Servarna är för mesiga, volleyslagen inte tillräckligt distinkta och returerna för höga. Å andra sidan, jag lär mig hela tiden och framför allt...det är vansinnigt roligt. Trots missarna. 

KALLT

Hockeyupplägget

Så har de som bestämmer bestämt att det max bara går upp ett lag från Hockeyallsvenskan till SHL– och ett lag från Hockeyettan till Allsvenskan. Alltså: det blir nästan omöjligt att gå upp framöver. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!