Hur hamnade ni i Vimmerby, familjen Bohlin Chauprade?

Från Härnösand till Paris till Nairobi till Vimmerby. Ja, det tog en stund innan familjen Bohlin Chauprade hamnade i Vimmerby.

Tomas Bohlin och Flavie Chauprade med döttrarna Anna och Clara Bohlin Chauprade vid badplatsen vid sjön Borstingen.

Tomas Bohlin och Flavie Chauprade med döttrarna Anna och Clara Bohlin Chauprade vid badplatsen vid sjön Borstingen.

Foto: Tobias Klein

Vimmerby2020-08-09 16:00

INFLYTTADE

Familjen har bara bott i Vimmerby i runt en månad men trivs i staden. De bodde tidigare i Nairobi i Kenya i två år där de båda två jobbade som lärare på Svenska skolan. De lämnade Kenya i mars när coronapandemin bröt ut. Coronaviruset kom till den afrikanska kontinenten senare än Europa och när det första fallet rapporterades så stängde alla skolor ner. Det tog ungefär en vecka från att skolan stängde tills att familjen befann sig i Sverige.

Både Tomas Bohlin och Flavie Chauprade började söka jobb i Sverige och av en slump så råkade den första intervjun bli i Vimmerby. De fick båda jobb och hittade en lägenhet i gamla Vimmerby. Första veckan gick åt till att köpa möbler och göra det hemtrevligt.

-- Vimmerby var inte optimalt, familjen ville egentligen längre norrut, säger Tomas, men när de båda fick anställning som gymnasielärare här så slog de till. 

Både Tomas och Flavie är väldigt glada över hur väl de har blivit bemötta och hur trevlig staden är. De har ägnat tiden efter in flytten till att bekanta sig med Vimmerby och omkringliggande bygder.

-- Om vi trivs så stannar vi, säger Flavie. 

-- Vi har flyttat runt mycket, håller Tomas med henne. 

Vad är det för skillnad på att bo här och i Nairobi?

Både Tomas och Flavie skrattar åt frågan och undrar om det över huvud taget finns någon likhet. Allt är annorlunda. Men det som varit en av anledningarna till att de flyttat till Sverige var för att ge sina döttrar en tryggare uppväxt.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!