Kontraktet klappat och klart för Tobo: "En bragd"

Spänningen var oliiiidlig. Det blev som väntat dramatiskt ända in i det sista. När röken skingrats fick hemmaklubben Tobo GK jubla över säkrat kontrakt – mot alla odds...

Bragdkänsla. Tobo GK klarade nytt kontrakt i division ett och var med all rätt nöjda och glada efteråt. Här ser ni unge debutanten Vilgot Kronstrand i famnen på kapten Magnus Hultgren, Jacob Isaksson, Marcus Svensson, Robin Stolt och Robert Danielsson.

Bragdkänsla. Tobo GK klarade nytt kontrakt i division ett och var med all rätt nöjda och glada efteråt. Här ser ni unge debutanten Vilgot Kronstrand i famnen på kapten Magnus Hultgren, Jacob Isaksson, Marcus Svensson, Robin Stolt och Robert Danielsson.

Foto: torbjörn allvin

Golf2021-07-17 15:13

Inför seriespelet pratade kaptenen Magnus Hultgren i termer om bragd, om Tobo GK skulle fixa nytt kontrakt i division ett. 

Svaret ser ni på bilden. Ett gäng glada hemmaspelare jublade i högan sky. Tobo klarade den tuffa utmaningen de ställdes inför. 

– Innan trodde jag ärligt talat inte att vi skulle klara av det här, men vilka killar. Jag tycker de spelade fantastiskt bra golf, säger Hultgren glädjestrålande. 

Det ska sägas att kontraktet säkrades med minsta möjliga marginal. 

Totalt över de fem rundorna slog Tobo GK 1069 slag. Inför lördagens avslutande singlar talade det mesta för att det skulle stå mellan just Tobo, Visby och Jönköping om vilket lag som skulle degraderas. Och det blev en kamp av bästa märke. 

Ett ganska stort antal åskådare följde Tobos fyra spelare över de 18 hålen. 

Marcus Svensson landade in först av hemmaspelarna och fick 76 slag. Strax därpå avslutade debutanten och blott 14-årige Vilgot Kronstrand sitt livs första seriegolf i seniorsammanhang på ett suveränt sätt genom att sänka en birdie. 

– Det gick bra. Skönt att avsluta på det sättet, sa Kronstrand på sitt lugna sätt. 

Han slog en 77:a. 

Lagkamraten Jacob Isaksson gjorde förvisso dubbelbogey på sista hålet, men slog fina 75 slag. 

Hur skulle det då sluta? Tobospelaren Robert Danielsson gick en jämn batalj med en Visbyspelare och en Jönköpingsspelare. 

Bland publiken tisslades det och tasslades att det var supertight, men att Tobo hade något slag tillgodo på Visby inför det avslutande hålet. 

När så Danielsson pangade upp sitt inspel från ganska långt avstånd fem meter från pinnen...ja, då applåderades det bland Tobosupportrarna. Nu sänkte han visserligen inte putten, men gjorde par. Och nog skulle väl hans 72-runda räcka för att undvika sistaplatsen, eller? 

Tävlingsledaren Håkan Karlsson skrev in 1069 slag för Tobo GK. En stund senare dök han upp igen och noterade 1072 för Visby. Kontraktet var i hamn. Jönköping klarade sig också kvar i ettan med liten marginal och slog totalt 1070 slag. 

– Det var riktigt spännande och jag tycker att vi genomför det här på ett fruktansvärt bra sätt. Jag är jättenöjd. Visst var det lite svajigt på första foursome-rundan, men i övrigt...kanonbra. Killarna har visat upp nerver av stål och de har presterat över förväntan, säger Magnus Hultgren. 

Resultat totalt: 1) Norrköping/Söderköping 986, 2) Glasriket 1023, 3) Värnamo 1033, 4) Linköping 1039, 5) Lagan och Växjö 1052, 7) Hook och Nässjö 1055, 9) A6 1067, 10) Tobo 1069, 11) Jönköping 1070, 12) Visby 1072. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!