Läget har ljusnat för Tobo: "Bra spel"

Supertight. Så kan vi snabbt sammanfatta läget efter tredje rundan i seriegolfens division ett på Tobo GK. Och läget för arrangörsklubben har ljusnat: "Vi gör det bra ", säger kaptenen Magnus Hultgren.

High five. Här har precis Toboparet Vilgot Kronstrand och Robert Danielsson gjort en birdie i foursome.

High five. Här har precis Toboparet Vilgot Kronstrand och Robert Danielsson gjort en birdie i foursome.

Foto: torbjörn allvin

Golf2021-07-16 14:04

Det fanns detaljer i spelet att förbättra från torsdagens inledande rundor för Tobo GK. Låt vara att laget var underdogs och nykomlingar på den här nivån. Laget låg sist efter första dagens spel. Efter en något svajig inledning på förmiddagens svåra spelform, foursome, höjde sig de båda Toboparen och avslutade starkt. 

– Det gick bra och vi hade tre birdies på rundan, säger unge talangen Vilgot Kronstrand, som gick i par med den betydligt mer rutinerade Robert Danielsson. 

På de avslutade hålen kom två raka birdies. Paret landade på plus fyra, vilket var en förbättring från gårdagen. 

Samma sak gällde det andra Toboparet, Philip Ericson och Jacob Isaksson. 

– Vi hade lite bekymmer på ett hål, men sen tycker jag vi spelar stabilt, sa Isaksson direkt efter det avslutande hålet i foursome. 

Tobo noterades för 154 slag i foursome-spelet. Ett resultat som innebar att de närmade sig lagen precis ovanför. 

Kampen om att undvika degradering från division är minst sagt stenhård. Då Åtvidaberg drog sig ur så är det bara ett lag som åker ur serien. 

Totalt över de tre rundorna har Tobo GK 628 slag. Närmast ovanför hittar vi Visby och Jönköping som båda har 627. A6 och Hook är också inom räckhåll, då de hittills gått runt på 620 slag. 

I topp hittar vi fortfarande Norrköping/Söderköping, som leder med elva slag före Värnamo. 

Under eftermiddag/kväll avgörs fjärde rundan med bästboll, där Robin Stolt/Marcus Svensson och Robert Danielsson/Jacob Isaksson representerar hemmaklubben.

Ställningen:

1) Norrköping 583, 2) Värnamo 594, 3) Glasriket 595, 4) Linköping 606, 5) Lagan och Nässjö 608, 7) Växjö 612, 8) A6 och Hook 620, 10) Visby och Jönköping 627, 12) Tobo 628. 

Jacob Isaksson och Philip Ericsson förbereder sig inför inspelet på nian.
Jacob Isaksson och Philip Ericsson förbereder sig inför inspelet på nian.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!