Heta Listan: "Spelar för Europa för sjätte gången"

Det börjar kallna på. Men vi har en het lista att bjuda på här, med lite inslag av kyla ändå.

Jesper Svenssons framfart i världseliten, Kisa BK:s framgångar och väntan på hemmamatch i handboll är lite av det som avhandlas på veckans lista.

Jesper Svenssons framfart i världseliten, Kisa BK:s framgångar och väntan på hemmamatch i handboll är lite av det som avhandlas på veckans lista.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2021-10-16 09:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Världsstjärnan

Från lilla Vimmerby Bowlinghall till den stora scenen, där bara världens bästa lirar. Vi förstår nog inte riktigt hur stor Vimmerbykillen Jesper Svensson är i den globala bowlingvärlden. För sjätte gången representerar han Europa i prestigemötet mot USA i tävlingen Weber Cup. Det är bowlingens motsvarighet till golfens Ryder Cup på herrsidan. Svensson fick också en flygande start i tävlingen och vann sina två inledande matcher, mot polaren Kyle Troup och Chris Barnes. Snacka om att sätta ner foten: 268 i första matchen, 266 i den andra. 

HETT
Vann – igen

Serieseger 2020. Serieseger 2021. Klart att Kisa BK är heta som kaminer på vår lista. Lägg därtill cupseger i åttondelen i Östgötacupen mot rivalen Rimforsa IF i elljuset på Hackelvallen. Låt vara att de gulvita inte nådde några högre höjder rent spelmässigt i den matchen. Vinst blev det likväl och avancemang till en superintressant kvartsfinal (med stor chans...) mot Linköping City snart. När Sporten lämnade ett kyligt Rimforsa i torsdags kväll snackades det om rejält guldfirande för seriesegern i helgen. 

 VARMT

I topp

När ni läser det här är rivalmötet redan avgjort. Men för mig och i skrivande stund, är det några timmar kvar till att det glödheta "derbyt" mellan Vimmerby Hockey och Tranås ska avgöras. Därför måste jag bara ha med det på listan, ändå. De här matcherna kittlar alltid hockeynerven lite extra, oavsett tabellposition och vilken betydelse den har i serien. Samma sak nu, trots avståndet mellan lagen i tabellen. Inför den femte omgången toppade VH tabellen, medan TAIF var jumbo. 
Jorå, Vimmerby har något riktigt bra på gång den här säsongen också. 

LJUMMET

Jag vill, jag vill, jag vill...

Nu jäklar, hösten kommer bli fylld med massor av egenidrottande. Härligt. Kroppen svarade ju så bra på fotbollsträningen förra torsdagen. Det här kommer gå galant. Det är bara att köra. Men kanske, kanske...eh..., gjorde jag om misstaget jag gjort hundratals gånger vid det här laget. Jag gick på för hårt. Höfterna sa sitt någon dag senare, knäet också och så kom den där tjatiga baksidan. Så där var det aldrig när man var yngre. Orättvist. Nästa gång går det säkert bättre. 

KALLT

Lång färd hem

I helgen har Hultsfreds Handboll seriepremiär. Men den som längtar efter att få se HHF hemma i Hagadal får lugnt vänta. Hemmapremiären spelas först den 11 december, mot Västervik.