Målkungen kom in och frälste Vimmerby

Han var ett högst osäkert kort inför matchen på grund av ljumskskada. Mohammad Jafr trotsade smärtan och fanns med i Vimmerbys trupp i bortamatchen mot Aneby. Hur det gick? Jo, Jafr hoppade in i andra halvlek och gjorde tre mål i slutet när VIF vann. "Han var riktigt bra".

Vimmerby IF tog en klar seger mot Aneby.

Vimmerby IF tog en klar seger mot Aneby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-05 16:25

Det säger Vimmerbys tränare Johan Karlsson Törndahl efter 4–0-vinsten mot bottenlaget. 

Han var dock inte särskilt nöjd med insatsen i den första halvleken:

– Nej, första var väl ingen större upplevelse. Vi gör det inte ordentligt och går inte in i duellerna. Trots det skapar vi en hel del chanser. 

På en av dem blev det mål, då Vimmerby fick straff. En straff som Rickard Thuresson prickade in i den 18:e minuten. 

"Thure" fick också en gyllene chans att sätta tvåan, men då slog han straff nummer två i stolpen. 

Hemmalaget Aneby, som kom till matchen med en megatung 0-10-förlust i bagaget, inledde den andra halvleken bra och kom ut med ny energi. 

– De var på hugget första kvarten i andra halvleken, sen tog vi över mer och mer. Vi spelar enklare och löper framför allt in i rätt ytor, säger Karlsson Törndahl. 

Målkungen Mohammad Jafr fick också chansen i den andra halvleken – och som han tog den. Med tre mål i slutet såg han till att VIF vann med 4–0. 

– Det var typiska "Jafr-mål". Han hittar bra ytor och smäller in dem. Tyvärr fick han lite känningar av ljumsken nu efteråt, men han får rehaba i veckan. 

Vid alla sina mål blev Jafr serverad av Rickard Thuresson. 

Karlsson Törndahl berömmer laget och inte minst då tremålsskytten, Simon Larsson och mittbackarna Anton Ljungberg och Jacob Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!