Nätshopping som floppar: Klotång blev pungvax

Efter förra veckans krönika har jag blivit överöst av roliga berättelser om nätshopping som blivit långt ifrån det förväntade.

Sverige 7 april 2021 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I pandemitider blomstrar nätshoppingen och fler än jag har uppenbarligen misslyckats med en del inköp.

Ibland har man själv missat det finstilta, ibland skickar företagen fel produkt och ibland handlar det om rent bondfångeri. Inte sällan är varorna i dockskåpsformat. Och hur många orkar egentligen mejlledes bråka med företag på andra sidan jordklotet . . . 

Jag lade upp en fråga i min favoritgrupp på Facebook, "What do you need help with today, buddy?" (Vad behöver du hjälp med i dag, kompis?")

Det är en grupp där man kan få hjälp med precis allt mellan himmel och jord. Tekniska bekymmer, restaurangtips, agility, konst, relationsfrågor . . . allt. Tonen är vänlig och antalet medlemmar som gärna hjälper oändligt. Gruppen har drygt 47 000 medlemmar.

Jag bad om roliga exempel på när nätshoppning gått åt skogen och fick en lavin över mig.

Här är ett axplock:

 

"Beställde ett pokémon-gosedjur till sonen. När paketet kom slet han ivrigt upp det i hissen där vi stod tillsammans med en nyinflyttad man. Ur paketet flög en illgrön dildo i gummi! Jag fick panik och försökte fånga den, men den liksom studsade runt i hissen. Nya grannen försökte låtsas som ingenting, men i spegeln såg jag hur han försökte hålla sig för skratt. Sonen vrålade som en stucken gris 'Var är min pokémon, var är min pokémon?' Jag skrattade så jag grät. Har ännu inte riktigt kommit över detta och grannen ser lite road ur varje gång vi möts."

"För många år sedan beställde jag en Harry Potter-bok. Det skulle bli min första bok på engelska och jag väntade med spänning. På avilappen stod det att det var två paket som vägde fem kilo! Jo, visst var det rätt bok jag beställt, men med blindskrift! Typ tio jättestora häften."

 

"Fyndade ett par rejäla vinterkängor i storlek 38 till mig själv från en svensk stor affärskedja. Inte ens min son på 1,5 år kunde ha dem.

"Köpte handgjorda, superfina rosetter att ha i julgranen. Jag hade dock läst lite slarvigt, för när de kom visade de sig vara en halv centimeter."

"Jag beställde en gravidtröja, typ sweatshirt i oversizemodell. Hem fick jag en limegrön stringbody."

"Beställde en tröja för en massa år sen. Inslagen i en typ skokartong, med massor med bubbelplast, kom en enda örontops i trä."

"Jag beställde ett tjusigt makramé-draperi. Hem kom ett 25 meter långt snöre."

 

"Min bikini dolde just ingenting. Hur jag än vände och vred var det alltid nåt som blottades."

"Mamma trodde att hon beställde en "Puma" tröja, men det stod Pumba på den."

"Beställde en tovad krage. Fick en sladdrig scarf. Blev så arg att jag skrev och hotade med polis för bedrägeri och fick halva priset tillbaka. Alltid något!"

"Min man beställde en snygg herrkeps och en maskulin datorväska. Han fick hem en väldigt hög hiphop-keps med en stor stjärna upptill och en dåligt gjord kopia på en Michael Kors-damväska i svart gummityg och med plastspännen i guld."

"Mamma beställde en elektrisk surfbräda med motor(?), istället fick hon en liten uppblåsbar simdyna."

"Beställde ett biltält genom annons på FB. Ett halvår senare fick jag ett paket med fyra tältpinnar." 

"Det skulle vara en luddborste och en klotång. Det som kom var en luddborste och en burk pungvax med följande produktbeskrivning: ´Klibbar pungen fast vid insidan av knäna? Pungvax innehåller smörträdets vitaminrika olja som är särskilt lämplig för pungens känsliga hud'."

 

Tack, tack, tack ni underbara människor!

Profilbild Carina GlenningCarina Glenning
Ämnen du kan följa
Carinas krönika
Krönika

Carina Glenning: Tjoho! Jag har fått en ny Gubbe!

Krönika

Carina Glenning: Jag bad er om tips – och som ni levererade! Så här undviker vi att slänga mat

Krönika

Carina Glenning: "Synen på äldre annorlunda utomlands"

Krönika

Carina Glenning: Många reaktioner efter förra krönikan: "Jag var för gammal för att ens plockas in till intervju"

Krönika

Carina Glenning: Jag står på toppen – men skulle du vilja anställa mig?

Visa fler
Läs mer!
Politik

Så ska måndagens omröstning smittsäkras

Väder

Redan vattenbrist i många kommuner

Miljö

Höga halter bly i svenska björnar

Politik

Misstroendevotering dilemma för riksdagen

Olycka

Ung man drunknade i småländsk sjö

Visa fler