Ny seger för VIF: "Vi kan bättre"

Två seriematcher. Två segrar. Vimmerby IF har fått en kanonstart i division fyra. I tisdags kväll besegrades Tranås FF med 3-1. "Målet var att vinna, men det fanns saker att önska i spelet", säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Glädje. Mohammad Jafr och Rickard Thuresson jublar efter ett av Thuressons mål.

Fotboll2020-08-04 22:27

I premiären mot IFK Västervik var det inget snack. 7-0.

Mot Tranås blev det som väntat tuffare. Lagen möttes förra året i division tre, där båda senare degraderades.

VIF mötte ett Tranås som inte spelat en "riktig" match sedan i mars, utan fått nöja sig med ett flertal internmatcher. Anledningen till det var att TFF ställde in både matcher och träningar på grund av coronaläget.

Matchovanan märktes också tydligt i första halvlek.

– Jo, vi var nog lite nervösa och ringrostiga, säger tränaren Kalle Erlandsson efteråt.

Han fick se ett Vimmerby ha ett ganska så bastant grepp om händelserna större delen av de första 45 minuterna.

Vimmerbys vänsterback Ludwig Strömbom inledde målskyttet, då han höll sig framme efter en frispark slagen av Niklas Gunnarsson. 1–0. När vi summerat första halvlek stod det 3–0 till hemmalaget. Detta efter två mål och bra avslut av anfallaren Rickard Thuresson. Även i förra årets hemmapremiär mot just Tranås satte Thuresson två mål.

– Det var skönt att göra mål, men spelmässigt kan vi göra det bättre, sa tvåmålsskytten.

Karlsson Törndahl var hyfsat nöjd med första halvlek:

– Den var helt okej, framför allt försvarsmässigt – och vi var väldigt effektiva.

Jodå. 3–0 och matchen redan avgjord?

Nä, inte alls. Tranås höjde sig betydligt efter paus, fick mer energi, samtidigt som hemmalaget gick ner sig och tappade tempo i spelet.

– Det var inte bra. Vi tog alldeles för många felbeslut och värderade fel. Det var slarvigt och vi kan bättre, tyckte VIF-tränaren.

Det är bara att hålla med. Vimmerby gjorde inte ingen bra andra halva av matchen.

När Isak Segersson vackert reducerade till 3–1 blev det viss nerv. Och Tranås var också ytterst nära 3–2. Då svarade VIF-målvakten Gustaf Johansson för en kanonräddning och lyckades tippa bollen till hörna.

Vimmerby kunde hålla ifrån till en ny seger. Och på det stora hela – trots tappet i andra halvlek – en rättvis seger.

Det tyckte inte Erlandsson:

– Vi borde åtminstone fått med oss en poäng, men det håller säkert inte Vimmerby med om (skratt).

Vimmerby IF är i farten redan på torsdag, då Ruda väntar i cupen.

Målen: 1–0 (25) Ludwig Strömbom (Markus Ahl), 2–0 (37) Rickard Thuresson (Strömbom), 3–0 (38) Thuresson (Joakim Storm), 3–1 (76) Isak Segersson.

Joakim Storm ger Rickard Thuresson en bamsekram efter 2-0-målet.