Serieledarna fick sig en rejäl match: "Ska ha en eloge"

Månne att det var en klen tröst att Gullringens GoIF gav serieledande Hvetlanda GIF en rejäl fight ända in på målsnöret. 1–2-förlusten innebar nämligen att hoppet om att nå en kvalplats definitivt är borta. "Jobbigt, men vi faller med flaggan i topp", säger Daniel Ohlsson.

Gullringen föll mot Hvetlanda GIF.

Gullringen föll mot Hvetlanda GIF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-09-18 22:40

Gullringens tränare är samlad, givetvis besviken, men kan någonstans ändå hitta ljusglimtar efter uddamålsförlusten mot hittills obesegrade Hvetlanda. 

– Med tanke på förutsättningarna gör vi det bra. Våra första 25-30 minuter är riktigt starka. 

Gullringen fick en pangstart då Rasmus Bexell bombsäkert satte straffen som Hvetlanda orsakade efter att Melker Johansson rivits ner direkt i matchinledningen. 1–0. Stärkta av ledningsmålet fortsatte Gullringen att skapa oreda i Hvetlandas försvar, mycket tack vare snabba och närmast perfekta iscensatta kontringar. Med sin snabbhet var Erik Ståhlgren ett ständigt hot mot gästerna första delen av halvleken. 

– Det är ett bra lag. Det visste vi. Vi hade svårt i början, men sen tycker jag att vi växer in i matchen, säger Hvetlanda-tränaren Jasmin Bosnjak efter att ha gått ur spelarbussen, där det rådde karnevalstämning bland spelarna med högljudd sång.

Bredvid sig har han förre VIF-profilen Karlo Goranci, mittbacksgigant i GIF och som knappt gjorde ett misstag på 90 minuter. 

– Jag tycker inte Gullringen orkar riktigt. Vi visar att vi är ett jäkligt bra lag och det är vi som styr matchen. Vi har ett spel som inte de har, säger Goranci. 

De matchavgörande sekvenserna visade sig komma i slutet av den första halvleken, då pigge högerbacken Haris Kadiric från i princip ingenstans kom fri och nickade in kvitteringen till 1–1. I 45:e var det dags för 1–2, då Mladen Bucanins hörna träffade en Gullringenspelare i bakhuvudet och touchade Måns Carlsson på väg in i mål. 

– Tyvärr blir vi lite för passiva och deras 2–1 är billigt. Det var väldigt tveksamt att de skulle få hörnan som det blev mål på, menar Daniel Ohlsson. 

Andra halvlek blev chansfattig och ganska händelselös. Hvetlanda hade mycket boll och tillät inte Gullringen att skapa så mycket framåt. Till slut kom ändå den stora kvitteringschansen. Inbytte Rasmus Stahlin fick ett jätteläge, men han lyckades inte styra in bollen i mål med låret efter Melker Johanssons fina inlägg. 

– Vi kontrollerar det bra och spelar av väldigt mycket tid. Det fanns ingen anledning för oss att tokpressa, säger Jasmin Bosnjak. 

Hvetlandas segertåg fortsätter och laget vet ännu inte hur det känns att tappa poäng. Gullringen gav dem dock fullt sjå. För deras del är nu ändå hoppet om division tre helt ute. 

– Tråkigt, men jag tycker att vi gör det bra mot Hvetlanda. Alla killar ska ha en eloge för insatsen. Vi krigar på och står verkligen upp. Vi vinner många kamper och visar att vi vill mycket. Tyvärr räckte det inte ända fram, säger Alexander Swartz, som för kvällen bildade mittbackspar med rutinerade Björn Stridh. 

– Det funkade kanonbra. Vi har spelat tillsammans tidigare. Visst, Hvetlanda är ett bra lag, men jag tycker inte att de skapar så mycket. Nu ser vi fram mot derby på fredag och vi vill gärna slå Vimmerby.

Många spelare i hemmalaget var bra, inte minst då innerbackarna Swartz och Stridh. Albin Gustafsson ska också ha beröm, liksom Melker Johansson. Nämnas ska också förstås att rutinerade Tobias Carlsson ersatte målvakten Marcin Muszka i den andra halvleken. Polacken fick känning av en baksida. Tobias Carlsson var utmärkt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!