Sohlberg Perez var makalöst bra i premiären

Ibland händer det. Som med Zlatan då och då. I fredags fick jag uppleva det på lägre nivå. På lokal nivå. Clara Sohlberg Perez tokdominerade nämligen Frödinges premiär.

Krönikör Allvin blev imponerad av Frödingespelaren Clara Sohlberg Perez insats.

Krönikör Allvin blev imponerad av Frödingespelaren Clara Sohlberg Perez insats.

Foto: Michael Nordin

Krönika2020-08-04 08:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hon har inte riktigt kunna göra sig själv rättvisa de senaste säsongerna med plugg på annan ort. 

Potentialen har funnits där ändå. Det har jag sett tydligt, varje gång jag sett henne spela. När jag snackade med FBSK-tränaren Robin Blomberg innan premiären mot Tranås/Torpa B, så ja...då sa han lätt försiktigt att Sohlberg Perez sett vass ut på träningarna. 

Och. Jo. Visst. Det här hade jag ändå inte förväntat mig. Det var länge sedan som jag live såg en spelare sätta sin prägel på en match så som Clara Sohlberg Perez gjorde. Jag tyckte nästan synd om Tranås högerkant. De blev fullkomligt överkörda av Frödinges kvicka och hårt jobbande ytter. Och då ska man komma ihåg att just den där yttermittfältsrollen, antingen om det är till höger eller vänster, normalt sett är svår – och ofta otacksam. Ibland är man i den positionen knappt med i matcherna. Det krävs hårt jobb, framåt och bakåt. Vissa gånger får man ändå inte röra bollen. 

Det gällde inte Sohlberg Perez. Hon for fram som en vilde längs sin vänsterkant. Peppad till tusen och med massor av spring i benen. Hon tog sig förbi sin bevakning i princip varje gång. Med lite flyt hade hon avgjort premiären redan i paus. Hennes två mål och Frödinges 2–0-ledning var kraftigt i underkant. Clara kunde på egen hand fixat fem strutar. Nu blev det till och med match av det hela, med Tranås tidiga reducering i den andra halvleken. Sen fick matchens dominant utgå. När hon väl var tillbaka sista kvarten, slog hon till omgående med att frispela det senaste decenniets måldrottning i trakten, Louise Andersson. Game over. 

Nu brakar fotbollen igång med full kraft igen. Det är ett intensivt schema som väntar. 

Frågan är om någon annan lokal fotbollsspelare kommer lysa så starkt i någon match som Clara Sohlberg Perez gjorde?

Det ska mycket till. Det kan jag lova. 

Men vem vet. Tisdag kväll är jag på plats på Arena Ceos, när vi livesänder höstpremiären mellan Vimmerbys herrar mot Tranås. VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl sa på måndagens träning att Mohammad Jafr sett riktigt pigg ut på träningarna. Så, tja...varför inte. Det kan vara hans tur att glänsa. Å andra sidan vore det inte direkt någon högoddsare. I premiären mot IFK Västervik satte han tre baljor – och i förra årets hemmapremiär mot just Tranås blev det två fullträffar för honom. 

Inget kunde stoppa Frödinges Clara Sohlberg Perez. Hon dominerade stort i premiären mot Tranås/Torpa B.
Inget kunde stoppa Frödinges Clara Sohlberg Perez. Hon dominerade stort i premiären mot Tranås/Torpa B.
Läs mer om