Storkrossen i Allettan – så gick det i alla matcher

Det var full omgång i den södra Allettan i afton. Så här gick det i matcherna utöver Vimmerbys segermatch mot Visby/Roma på Gotland. Mest anmärkningsvärt är Mörrums storseger på bortais.

Dalen vann med 3-2 borta mot Karlskrona efter straffavgörande.

Ishockey2021-02-24 22:26

Skövde–Mörrum: 1–9

Kommentar: Jo, ni läste rätt. Mörrum vann det här viktiga mötet med mäktiga 9–1 – på bortais. Vinsten innebar att Mörrum också tog sig förbi Skövde i tabellen. Slutminuterna i den första perioden blev avgörande. Matchklockan hade tickat 16.12 när Mörrum satte första målet. När den stod på 19.53 hade de gjort fyra (!). När så 5–0 och 6–0 kom i den 25:e matchminuten var segern definitivt i hamn. Skottstatistiken: 29–30. Resultatet: 1–9.

Mariestad–Troja/Ljungby 1–3

Kommentar: Trojas burväktare Anton Hjalmarsson hade en trevlig afton i Mariestad. Han stod nästan pall för allt och motade 31 av 32 skott när Ljungbylaget tog en skön trepoängare på bortais. Carl-Johan Sjögren, Victor Romfors och Jesper Emanuelsson målskyttar.

Huddinge–Nybro 4–2

Kommentar: Huddinge har hittat vinnarspåret igen. Efter en tung period har de växlat upp och är i högsta grad med och konkurrerar om topp-sex. Mot Nybro – som inte spelat match på ett par veckor – kom lagets tredje raka seger. Tim Kämpebergs 4–2-mål i öppen kasse i slutet säkrade definitivt segern.

Karlskrona–Dalen 2–3

Kommentar: Forna SHL-laget Karlskrona har det motigt i Allettan. Tunga förlusten mot Dalen var lagets sjätte raka. KHK hämtade visserligen upp ett 0–2-underläge till 2–2 och en ordnad poäng. Men i straffavgörandet var gästerna bäst, där Jaeden Martin blev matchvinnare för sitt lag.