Tunga poängtapp i femman för Målilla och Hultsfred

Både Hultsfreds FK och Målilla GoIF stod för oväntade poängtapp i division 5 under lördagen. HFK fick bara 0–0 hemma mot Fårbo, medan Målilla spelade 1–1 hemma mot Storebro.

Deppigt. Både Målilla och Hultsfred tappade poäng i kampen om kvalplats.

Fotboll2020-09-19 17:50

Hultsfreds FK hade chansen att ta ett nytt, stort kliv mot en kvalplats till division 4 när Fårbo FF gästade Knektavallen. Men istället för tre poäng blev det bara en för HFK, efter en mållös tillställning. HFK har därmed bara två poäng ned till Södra Vi IF, som ligger fyra.

Målilla GoIF hade i sin tur chansen att göra det ännu jämnare i kampen om den andra kvalplatsen. En seger hade tagit laget upp till 16 poäng. Men även de fick nöja sig med ett oavgjort resultat (1–1) och dela broderligt på poängen med Storebro IF. Elias Holmwall gav SIF ledningen i slutet på den första halvleken. Med drygt tio minuter kvar räddade Mohammed Oudah Kadhim en poäng för Målilla när han skickade in kvitteringen.

Storebro kämpar för sin existens i botten av femman och tog en viktig poäng mot Målilla. SIF ligger för tillfället nia med åtta inspelade poäng.