VÄRVNINGEN: En finländare till klar för VH

Under onsdagseftermiddagen stod det klart att Tatu Kokkola ansluter till Vimmerby Hockey kommande säsong. "Det är en strategi att ta in ytterligare en finländare", säger Morgan Persson.

Tatu Kokkola ny bekantskap för VH.

Tatu Kokkola ny bekantskap för VH.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-06-16 17:16

23-åringen från Finland som klubben värvat spelade under förra säsongen i IPK (Iisalmen Peli-Karhut) i Mestisligan blir en ny kamrat till spelarna i Vimmerby Hockey. Det stod klart under seneftermiddagen. 

Det här är andra värvningen för Vimmerby Hockey på kort tid från Mestisligans topplag IPK. Så sent som i förra veckan värvades Niki Koskinen från samma klubb. Såhär kommenterar sportchefen i VH Morgan Persson beslutet med två finska värvningar tätt inpå varandra. 

– Det är en liten strategi från vår sida att ta hit två finska spelare, dessutom från samma klubb. Det kommer bidra med trygghet till alla. Då killarna känner varandra på och utanför isen, säger han i klubbens pressmedelande. 

Kokkola slog igenom i Mestis säsongen 2017/18 då han bland samtliga rookies gjorde flest mål. 20 stycken blev det. Tidigare har han genomfört ligaspel i Champions Hockey Leauge i KaIPa och även deltagit i det finska juniorlandslaget. Persson lyfter även fram han mer specifikt.

– Tatu är en toppcenter i Mestis. Han har flertalet egenskaper. Bland annat offensiva spetsegenskaper, vass i powerplay och med fin blick för spelet ute på isen. Hans skott är sylvasst. Han är även snabb på skridskorna och behärskar det defensiva spelet, säger han i pressmeddelandet.

Klubben är nöjda med värvningen och Tatus val av klubb och konstaterar att det är en komplett spelare. 

Förra säsongen gjorde Tatu 4+16 på 30 matcher. 

Tatu Kokkola klar för VH.
Tatu Kokkola klar för VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!