Wow – vilken uppvisning av Kosse och landslaget

Vi såg tendenserna mot Norge. Men det här... OS-premiären mot världsettan och regerande världsmästarna USA var det bästa jag sett av ett svenskt landslag – någonsin.

Vilken start på OS av Sverige. Landslaget körde över USA.

Vilken start på OS av Sverige. Landslaget körde över USA.

Foto: Arkiv

Krönika2021-07-21 12:51
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det känns mäktigt och fortfarande är det med ett visst pirr i magen när jag tittar på Vimmerbytjejen Kosovare Asllani spela fotboll i svenska landslaget. Och alltid lite extra när det handlar om stora mästerskap. 

3–0 mot USA. Vi tar det igen. 3–0, som faktiskt var siffror i underkant. 

Vadstenatjejen Stina Blackstenius nickmål var ett alldeles för klent facit med tanke på alla superchanser blågult skapade första 45 minuterna. Men vad gjorde väl det...?

USA hade inte en chans. Det här var uppvisning av högsta klass av Sverige. Kalla det maktdemonstration. Överkörning. 

Och mitt i allt fanns "Kosse". USA var maktlösa och hittade inga motmedel mot att stoppa henne i första halvlek. Hon flöt fram på lätta ben över hela planen och visade hur skicklig hon är på att hitta fria ytor, framför allt offensivt. När hon har bollen kan ingen ta den ifrån henne. Amerikanskorna lyckades sannerligen inte. Så har vi passningsspelet – och insticken. Det är högsta världsklass. 

Ibland får man nypa sig i armen både en och två gånger. Kosovare Asllani från Vimmerby dominerar i OS – mot USA. 

Jag imponerades av allt Sverige gjorde i den här matchen. Presspelet var lika fantastiskt som kontringarna och det trygga passningsspelet. 

Vi ska inte flyga iväg. Det här är bara en match, men av vad vi såg så kan det här bära lika långt som i förra OS. Då blev det silver. 

Igen. Det här var det bästa jag sett av ett svenskt landslag – någonsin. 

Läs mer om