Lika långt som när jag var 15

Mina ben värker, det känns som om de gått en tolvronders boxningsmatch. Inte för att jag vet hur det känns, men jag kan ana.

Sportbloggen2009-01-29 10:07

Hockeymatchen mellan Vimmerby och Boro var förvisso en holmgång i går, men det urartade aldrig förutom lite råkurr alldeles i slutet. Men det var av det milda slaget och inte alls så som tv-bilderna förmedlat ett par gånger från elitserien i vinter. Jag såg ett slagsmål själv förresten, i Kinnarps Arena. Det slutade med matchstraff redan i första perioden mellan kombattanterna i HV och Skellefteå i höstas.
Spelarna stod och öste knytnävsslag på varandra.
Om det sedan renderade i avstängningar minns jag inte. Säkerligen inte. Och det är något som förvånar mig. I vilken annan sport som helst, förutom kampsporterna då förstås, hade rena slagsmål och smällar på käften gett långa avstängningar. Tänk er i handboll, tennis, fotboll eller vilken annan sport som helst.

Visst, det sägs att slagsmål hör till hockey, men ibland handlar det om rena överfall, på gränsen till misshandel. De slås blodiga.
Straffen: på sin höjd kanske två matchers avstängning. Å andra sidan är det sällan ett råkurr med slängda hanskar ger långvariga skador, till skillnad då från crosschecking vid sargen och spearing, där det kan bli betydligt värre.
Nåja: VH föll igår, lite onödigt kan tyckas. Med det laget de ställde upp med skulle de inte förlora mot Boro. Vimmerby var i grunden det bättre laget, men kom inte upp i den kapacitet de har.

**
Det gjorde inte heller mitt lag i måndagsinnebandyn. Håkan d.y, Agge och Backstad segrade med 3-0 i matcher. Fullständigt orättvist.

***

Innan hockeyn i onsdags var jag själv ute på långskubbande. Hade tänkte löpa en mil, men det blev cirka 1,6 mil. Sprang och vände i Sunds Prästgård åt Södra Vi-hållet. Så långt har jag nog inte sprungit sedan jag var 15 år och sprang gamla Tuna-vägen och vände vid skylten till Säfflod.
Men det känns i benen idag. De värker. Men jag ger mig nog ändå ut på runda i kväll igen. En 45-minutare. Göteborgsvarvet hägrar i maj.

*
Kom igen nu W.B.A. Men skönt att Tottenham vann.