Morgans vackra frispark

Gustav Larsson...? Who? Det är bara att erkänna, jag visste inte vem killen var. Och så slog han till med OS-silver. Bravissimo.

Sportbloggen2008-08-13 12:13

Visst har jag kikat på Giro dŽItalia och en del andra lopp genom årens lopp, men jag kan inte påstå att jag blivit direkt biten. Det är tvärtom ganska långdraget och intressant först när det drar ihop sig till slutspurt. Det är så det tyvärr blivit i skidåkning också, min absoluta favoritsport att titta på annars.
Men man är inte sämre än att man kan ändra på sig. Särskilt inte efter Emma Johanssons och Gustav Larssons silver. Vilken prestation Gustav gjorde. Köra tempolopp måste vara bland det jobbigaste och tuffaste man kan göra som idrottsman och idrottskvinna.
Puh, det räckte när jag cyklade till Kisa förra sommaren - och då var inte tempot direkt uppskruvat.
I går var jag och tittade på Hultsfred och Djursdala. Vi fick se ett par vackra mål, inte minst Mogge Pihls kvittering i slutminuterna. Hans frispark med sin känsliga vänsterfot höll allra högsta klass. En Ronaldinho eller Juninho i bästa form kunde inte ha gjort det bättre och snyggare. Det var ett mästerverk - och som kan visa sig vara ett oerhört viktigt mål när vi summerar 22 omgångar. Om Djursdala vunnit hade HFK varit sju poäng efter i jakten på en plats ovanför kvalstrecket.
Mest imponerad blev jag annars av lille Tom Frödebergs löpstyrka. Oj, oj, oj. Han måste ha löpt 13, 14 kilometer. Kvillsforsexpressen kan till och med utmana Vimmerbys Christian Simonsson om titeln: löpstarkaste fotbollsspelaren.
Nu är det fem timmar kvar till seriefinalen mellan Vimmerby och Nässjö. Jag är övertygad om att det blir jämnt. 2-2 slutar matchen efter VIF-mål av Jimmi Gustafsson och Johan Carlsson. Nässjös målskyttar; Andreas Jonasson och Markus Bromander.