De längtar från Malmö till Rimforsa: "Vill slå oss ner"

Efter fem år i Malmö längtar Alexander och Amanda Palmgren efter ett långvarigt boende i Rimforsa. Nu är de på jakt efter drömhemmet.

Alexander och Amanda Palmgren har bott i Malmö de senaste fem åren. Nu letar de boende i Rimforsa.

Alexander och Amanda Palmgren har bott i Malmö de senaste fem åren. Nu letar de boende i Rimforsa.

Foto: Privat

Kinda kommun2021-02-24 15:30

– Det vi känner mest är att vi vill köpa hus och komma bort från storstaden. Vi längtar efter att kunna bilda familj, bosätta oss på riktigt och komma närmare naturen, berättar Alexander Palmgren.

Han nämner även en längtan efter närhet till familj och vänner. Alexander själv är uppvuxen i Linköping och frun Amanda är från Rimforsa. I de trakterna har de även kvar stora delar av sina familjer.

Till en början är paret beredda att hyra ett temporärt hem, men så småningom hoppas de finna sitt drömhem i Rimforsa.

– Så småningom vill vi hitta vårt slutgiltiga boende. Alla vi haft hittills har vi sett som mer tillfälliga och nu vill vi verkligen slå oss ner på lång sikt, säger Alexander.

Vad tror du om Kinda kommuns framtid?

– Vissa kommuner i till exempel Kalmar län har jättemycket ödehus, men jag tror inte att Kinda kommun kommer råka ut för det. Det är så pass nära till Linköping och det finns väldigt bra kommunikationsmöjligheter som gör att det går snabbt att ta sig in till stan där det finns jobb.

Alexander tror att andra nittiotalister, precis som han och Amanda, också kommer söka sig till Rimforsa under de kommande åren.

– De som börjar komma in i stadiet att de vill bilda familj och köpa hus kommer nog längta efter att flytta ut till landet. Samtidigt vill de väl ha en närhet till stan och det finns det ju i hela Kinda kommun, men framför allt i Rimforsa. Jag tror faktiskt Rimforsa har ett bättre utgångsläge inför framtiden än vad Kisa har.

Nu vill Alexander och Amanda hitta sitt långvariga hem med närhet till natur, familj och vänner.
Nu vill Alexander och Amanda hitta sitt långvariga hem med närhet till natur, familj och vänner.
Karta: Kinda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!